22.03.2021-16:02 (Son Güncelleme:22.03.2021-16:02)

Bahar Ayını Sağlıklı Geçirmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Havaların yavaş yavaş ısınması bahar ayının gelişini müjdeliyor. Bahar ayına gireceğimiz şu günlerde bir yandan koronavirüsle bir yandan da bahar hastalıkları uğraşacağız. Peki bahar ayını sağlıklı geçirmek için neler yapılmalıdır?

Bahar ayında soğuk algınlığı, sinüzit, farenjit ve orta kulak iltihabı en rastlanılan rahatsızlıklardan bazılarıdır.

Soğuk algınlığı çeşitli virüslerle bulaşan, hafif seyirli olan, genelde üst solunum yolları belirtileriyle seyreden bir hastalık tablosudur. Virüslerle karşılaştıktan 24-72 saat kadar sonra boğazda kuruluk, boğaz ağrısı, burun akıntısı, burunda tıkanıklık, hapşırma, öksürük gibi şikayetler baş gösteriyor. Soğuk algınlığı ilerlerse, sinüzit ve orta kulak enfeksiyonu yapabilir.

BELİRTİLER AÇIK

Kafatasının boşluklarına sinüs adı verilir. Bunların içi hava doludur. Bu boşlukların iltihaplanması durumunda da sinüzit meydana gelir. Yüzde ve başta ağrı, burun tıkanıklığı, iltihaplı akıntı, koku alma bozukluğu, öksürük, ateş ve halsizlik gibi belirtilerle karşılaşılır. Genellikle kulak ağrısı ile kendini gösterir, orta kulakta bakteriler çoğalmaya başlar. Genellikle nezle, grip ya da boğaz enfeksiyonunun sonrasında gelişmektedir. Farinks, burun ve ağız boşluğunun arka kısmıdır, buranın enfeksiyonuna ise farenjit denir. Boğaz ağrısı, ateş, öksürük gibi şikâyetler olur. Muayenede farenkste kızarıklık, akıntı ve ödem oluşabilir.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr