Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin
Bağışıklık sistemi, bizi her türlü hastalığa karşı koruyan biyolojik yapı ve süreç sistemlerinden oluşur.
Çay (Siyah, Yeşil, Hint fesleğeni)
Hindistan Cevizi
Hindistan cevizi metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Yapıla araştırmalar Hindistan cevizi yağında defne asidi bulunduğunu göstermiştir. Defne asidi tükürük ile temas ettiğinde monolorine (monolaurin) dönüşür. Anne sütünde de bulunan monolorin bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça faydalıdır.
Tatlı Patates
Virüs ve bakterilere karşı koruyucu bir kalkan oluşturabilmek için A vitamininden zengin bir besin olan tatlı patates beslenme alışkanlığına dahil edilmelidir. Cildin kirli maddeler barındıran havayla ilk temas eden hücre olduğunu düşündüğümüzde cildi koruyan bir besin çok önemlidir. Tatlı patates cildi sağlıklı ve güçlü tutar.
Karanfil ve Zerdeçal
İyileştirici özelliği ile bilinen zerdeçal, daha hızlı iyileşmesi için yaralar üstüne de uygulanır. Antioksidan içeriğinden dolayı, aynı zamanda kanser karşı güçlü bir besindir. Karanfil de öksürük ve soğuk algınlığına karşı koruyucu bir özelliğe sahiptir. Ayrıca, diş ve boğaz ağrılarına da iyi gelir.