19.03.2020-12:42 (Son Güncelleme:19.03.2020-12:16)

Bağışıklığı Güçlendirmeye Birebir: Soğan Çorbası Tarifi!

Ülkemizde en çok Trakya'da yetiştirilen soğanın ana vatanı Orta Asya'dır. Salata ve yemeklerin içerisinde çok sık kullanılan ve soğan antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Sizin için bağışıklığınızı güçlendirecek olan soğan çorbası tarifini derledik. İşte detaylar...

Fransız mutfağından tüm dünyaya yayılan soğan çorbası, özellikle kış aylarında vücudun direncini artırmak için birebir. Enfeksiyon hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinen soğan çorbası, oldukça güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Özellikle alerji ve astım hastalarının tüketmesi gereken besinler arasında yer alır. İşte soğan çorbası tarifi…

MALZEMELER

  • Yarım kilo sarı veya beyaz soğan,
  • 5 su bardağı su veya et suyu,
  • 100 gr tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • 2 diş dövülmüş sarımsak,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Taze kekik.

NASIL YAPILIR?

İlk olarak tereyağını tencerede eritin. İçerisine ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve 10 dakika boyunca iyice kavurun. Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine un ekleyip 2-3 dakika daha sürekli olarak karıştırın. Kıvamı koyulaştığında üzerine su ilave edip karıştırma işlemine devam edin. Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Son olarak üstünü taze kekik ile süsleyin. Soğan çorbasını, zeytinyağlı biber dolması ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Haber365
bilgi@haber365.com.tr