Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Ocak Ayında Hangi Besinler Tüketilmeli?
Koronavirüsle mücadele döneminde doğru ve mevsimine göre beslenmenin de önemi arttı. Uzmanlar her meyve ve sebzeyi kendi yetiştiği dönemde tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Ocak ayında hangi meyve ve sebze yetişir? Bu ayda neyi daha sık tüketmeliyiz?
Bağışık sistemini güçlendirmede meyve sebzeler büyük rol oynuyor. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı vücudun direnç kazanmasında da etkisi büyük. Yiyeceklerin lezzetini daha iyi alabilmek ve besin değerlerinden yüksek oranda faydalanmak için mevsiminde beslenme tercih edilmeli. Besinlerden istenen verimi almak için zamanında tüketerek hastalıklardan da korunabilirsiniz.
OCAK AYINDA HANGİ BALIK TÜRLERİ TÜKETİLMELİ?
UZMANLAR TARAFINDAN OCAK AYINDA TÜKETİLMESİ TAVSİYE EDİLEN BESİNLER
Bağışıklık sistemini güçlendiren Ocak ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? Tüm dünyanın etkisi altına altığı koronavirüs salgını döneminde sofralarımızda Ocak ayında sıklıkla yer vermemiz gereken başlıca besinler...
Bağışıklığı Güçlendiren Ocak Ayı Sebzeleri
Brokoli
Kereviz
Pırasa
Karnabahar
Ispanak
Taze yeşil kabak
Beyaz lahana
Kırmızı lahana
Brüksel lahanası
Pazı
Kırmızı turp
Havuç
Şalgam
Pancar
Soğan
Marul
Roka
Biberiye
Nane
Tere
Maydanoz
Bağışıklığı Güçlendiren Ocak Ayı Meyveleri
Mandalina
Portakal
Greyfurt
Limon
Elma
Muz
Armut
Yerli muz
Ayva
Nar
Balkabağı