24.05.2018-16:20 (Son Güncelleme:24.05.2018-16:02)

Bağırsak Mantarı Tedavisi

Birçok kişi bu hastalık ile karşı karşıya olmaktadır. Ancak bu kadar yoğun görülmesine karşın, bağırsak mantarı hakkında birçok kişi bilinçli olarak hareket etmemektedir. Bu yazımızda sizlere bağırsak mantarı hakkında bilgiler vereceğiz. İşte bağırsak mantarı belirtileri, nasıl tedavi olunur? tüm detaylar...

Birçok kişi bu hastalık ile karşı karşıya olmaktadır. Ancak bu kadar yoğun görülmesine karşın, bağırsak mantarı hakkında birçok kişi bilinçli olarak hareket etmemektedir. Bu yazımızda sizlere bağırsak mantarı hakkında bilgiler vereceğiz. İşte bağırsak mantarı belirtileri, nasıl tedavi olunur? tüm detaylar...

Sağlıklı bireyler, bağırsaklarında bulunan ve sizlere zarar vermeyen bakteri oranı yüzde 98 olarak bilinmektedir. Ancak zamanla ve yaşam şartlarınızın getirmiş olduğu etkiler ile birlikte bağırsaklarımızda bulunan bu yararlı bakterilerin yok olması ile birlikte, yerini mantarlar almaktadır. Vücudumuzda bulunan bu yararlı bakterilerin yok olmasında ise bazı nedenler bulunmaktadır. Bunların nedenlerini ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.

BAĞIRSAK MANTARI BELİRTİLERİ

Bağırsak mantarının ilk başlarda ortaya çıkan belirtileri, genel yorgunluk ve sindirim sorunlarıdır. Sonrasında aşağıdaki candida mantarı belirtilerinin bir kısmı görülebilir:

Bitkinlik, halsizlik

Kasıkta, vajinada, ağızda, deride ve tırnakta mantar iltihapları

Şişkinlik, kabızlık veya ishal

Konsantrasyon eksikliği, odaklanma güçlüğü, hafızada zayıflama

Döküntü, kızarıklık, sedef ve egzama gibi deri rahatsızlıkları

Şiddetli dönemsel alerjiler ve kaşıntılı kulaklar

İşlenmiş şekere karşı yoğun istek

Bağırsak krampları

Libido düşüklüğü

Makatta Mantar: Bağırsakta mantar, makat mantarının ortaya çıkma riskini ciddi düzeyde artırır. Makatta mantarın bazı belirtileri şunlardır:

Şiddetli kaşıntı

Ciltte kızarıklık ve renk değişimi

Döküntü

Makat mantarı belirtileri genellikle geceleri şiddetlenir. Şiddetli kaşıma anüs derisinin tahriş olmasına ve makat iltihabına yol açabilir.

BAĞIRSAK MANTARI TEDAVİSİ

1 Beslenmenize Dikkat Edin

Candida mantarını şeker besler. Beslenme programınızı düşük karbonhidrata göre ayarlayın. Dolayısıyla çay şekeri, tatlı, alkol ve unlu mamul tüketmemelisiniz.

Benzer şekilde aşağıdaki yiyecekleri de tüketmemelisiniz:

Rokfor peyniri, küflü peynir ve süt kesiğinden fermente olmuş diğer ürünler

Sirke, mayonez, turşu, soya sosu, hardal

Yenebilir türdeki tüm mantarlar

İşlenmiş et

Beyaz pirinç

Not: Her gün bir miktar karbonhidrat tüketmeniz gerekir. Bu ihtiyacınızı yukarıdaki gıdalar yerine aşağıda sıraladığımız gıdalardan temin edebilirsiniz:

Az miktarda üzüm

Tam buğday ekmeği

Fasulye

Haşlanmış patates

2. BAĞIRSAK MANTARINA İYİ GELEN BİTKİLER

Bağırsak mantarı bitkisel tedavisi, hastalık karakteri nedeni ile etkili sonuç verebilen bir yöntemdir. Aşağıda sıraladığımız bitkileri ve gıda takviyelerini değerlendiriniz:

Sarımsak: İçeriğindeki sülfür, allicin, alliinace gibi bileşenler zararlı bakteri ve mantarları öldürür. Bağırsak mantarı tedavisinde sarımsak çok etkili sonuçlar verebilmektedir. Çiğ hali daha verimlidir; ancak pişmiş sarımsak veya sarımsak yağı gibi seçenekler de güzel sonuç verebilir.

Yoğurt: Bağırsak florasını düzenlemek için bire birdir. Faydalı bakterilerin çoğalmasını ve candida mantarının ölmesini sağlar. Ancak bağırsak mantarı laktoz intoleransına yol açabileceği için, nadiren de olsa rahatsız edici etki doğurabilir.

Hindistan Cevizi Yağı: Aşırı miktarda üreyen candida albicans mantarını öldüren özelliği vardır. Aşağıdaki diğer faydaları da bağırsak mantarı belirtilerinin hafiflemesini sağlayacaktır:

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sindirim kanalını rahatlatır.

Vücuda kolay emilir.

Elma Sirkesi: Bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırarak yemeklerden önce için. Elma sirkesi, bağırsaklardaki ortamı mantarların yaşayamayacağı şekilde değiştirir.

Zeytin Yaprağı Özü (Ekstaktı): İçeriğindeki oleuropein sayesinde candida mantarına karşı çok etkili bir silahtır.

Aşağıdaki takviyeleri tüketmeniz de (eczacı yönergelerine uyarak) önerilir:

Doymuş yağ asitleri (özellikle gene otu yağı)

Oregon üzümü kökü

Oregano yağı

Pau D’arco

Nim ağacı özü

Ekinezya

Karaceviz

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


Haber365
bilgi@haber365.com.tr