26.10.2024-18:21 (Son Güncelleme:26.10.2024-18:21)

BAE'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Dostluk ve Spor Günü Etkinliği

BAE'nin Ankara Büyükelçiliği, dostluk maçı düzenleyerek iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi.

BAE ve Türkiye Arasında Dostluk Maçı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği, "Dostluk ve Spor Günü" etkinliği çerçevesinde futbol mücadelesi düzenledi. Bu etkinlik, iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve sporun birleştirici gücüne vurgu yapılması amacıyla gerçekleştirildi.

Maç Detayları ve Katılımcılar

Gölbaşı Stadı'nda gerçekleştirilen maçta, BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, milletvekilleri, ampute milli futbolcu Barış Telli, eski futbolcular, teknik direktörler ve federasyon başkanları yer aldı. Kırmızı takımın teknik direktörlüğünü Saffet Sancaklı üstlenirken, beyaz takımın başında Ünal Karaman bulunuyordu.

Saygı Duruşu ve Açılış Konuşmaları

Karşılaşmadan önce, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. BAE'nin Ankara Büyükelçisi Zahiri, yaptığı açıklamada, “Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Biz, arkadaşlıktan, dostluktan başka kazanan bilmiyoruz. Kazanan dostluk olsun.” sözlerine yer verdi.

Maç Sonucu

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, maçın başlama düdüğünü çaldı. Hakem Ali Palabıyık yönetimindeki karşılaşma, kırmızı takımın 7-5 galibiyetiyle sonuçlandı. Maç sonrasında kupa ve madalya töreni düzenlendi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen Dostluk ve Spor Günü etkinliği kapsamında futbol müsabakası yapıldı. Gölbaşı Stadı'ndaki maçta BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, milletvekilleri, ampute milli futbolcu Barış Telli, eski futbolcular, teknik direktörler ve federasyon başkanları forma giydi. Müsabakayı izlemeye gelen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, buradaki çocuklarla fotoğraf çektirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr