Bademli Köri Soslu Hindi Nasıl Yapılır? Bademli Köri Soslu Hindi Tarifi
Köri soslu tavuk tariflerin yapılmasına alışkınız. Ancak tavuk yerine hindi kullanıp, köri soslu hindi yapabilirsiniz! Enfes köri sosu ile yapılan bu hindi tarifini çok seveceksiniz. Peki köri soslu hindi nasıl yapılır? İşte köri soslu hindi tarifi...
Özellikle köri sosu seven, fakat tavuk etine alternatif arayanlar bu tarife bayılacak! Köri soslu hindi tarifini muhakkak denemelisiniz! İşte köri soslu hindi tarifi...
MALZEMELER
Hindi bonfile
Tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy ekşi elma
1 çay kaşığı köri
Krema
100 gr. badem
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Önce tereyağın yarısını ısıtın ve hızlı ateşte etlerin her iki tarafını da 4 dakika kadar pişirin ve tavadan alın. Kalan yağı ilave edin ve soğanları ekleyin. Soğanlar sararana kadar yaklaşık 3 dakika kadar sotelemeye devam edin. Elma dilimlerini de ekleyin ve elmalar yumuşayana kadar güzelce karıştırarak soteleyin. Köri, krema, badem, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın ve etleri dizin. Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin, pilav veya sotelenmiş sebze ile beraber servis edin. Şimdiden afiyet olsun...