Badem Ekmeği Nasıl Yapılır?
Doymamış yağ açısından oldukça zengin olan badem, özellikle kalp sağlığının korunmasında oldukça önemli bir besindir. Sizin için böylesine sağlıklı bir besin olan badem ekmeği tarifini derledik. Peki, badem ekmeği nasıl yapılır? Badem ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
Son derece sağlıklı olan badem, içeriğinde bulunan lifler sayesinde hem damarlardaki toksinleri temizler hem de kilo vermenize yardımcı olur. Aynı zamanda uzun süre tokluk hissi verir. Sizin için badem ekmeği tarifini derledik. İşte badem ekmeği için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
1 Adet (Yaklaşık 14 dilim)
- 180 g badem unu
- 110 g rendelenmiş Mozarella peyniri
- 2 çay kaşığı glütensiz kabartma tozu
- 8 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1/2 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı ay çekirdeği içi
- 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi
- 20 g rendelenmiş Mozarella peyniri
NASIL YAPILIR?
Badem ununu, peyniri, kabartma tozunu ve tuzu bir kabın içerisine alarak iyice karıştırın. Peynirin bir miktarını daha sonra kullanabilmek için ayırın. Başka bir kabın içerisine yumurtanın beyazlarını kabarıncaya dek mikser ile çırpın.
Hindistan cevizi yağını ekledikten sonra yaptığınız badem unu karışımını bir spatula yardımıyla yavaş yavaş üzerine ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı yağladığınız bir kalıbın içerisine alarak üzerine çörekotu, ay ve kabak çekirdeği ile susamı ekleyin.
Son olarak ayırdığınız mozarella peynirini de ilave ederek önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…