07.10.2024-13:20 (Son Güncelleme:07.10.2024-13:20)

Azerbaycan'da Yeni Eğitim Dönemi: Maarif Okulları'nın İlk Adımı

Bakü'de Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları'nın yeni kampüsü açıldı. Eğitimle güçlenen kardeşlik vurgusu yapıldı.

Azerbaycan'da Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

Bakü, Azerbaycan – Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları'nın yeni kampüsünün açılışı, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) öncülüğünde gerçekleştirildi. Açılışa; TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Yardımcısı Hasan Hasanlı, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Açılış Töreninin Detayları

Etkinlikte, vatan için canlarını feda eden şehitler ve devlet büyükleri için bir saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasının ardından, eğitimde kardeşliğin önemine vurgu yapıldı.

TMV Başkanı Akgün'ün Mesajı

Prof. Dr. Birol Akgün, konuşmasında Azerbaycan'da yeni bir okul açmanın kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. "Kardeşliğin temellerini eğitimle güçlendirmeliyiz. Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği ebedidir. Eğitim kurumlarımız bu kardeşliği pekiştiren yapılar olarak öne çıkıyor," dedi.

Eğitim Hedefleri ve Stratejiler

Akgün, TMV'nin eğitim alanındaki hedeflerini ve çalışmalarını aktararak, "Şu an 54 ülkede okulumuz var. Birleşmiş Milletler'e üye 193 ülkenin tamamında okul açmayı planlıyoruz," dedi. Azerbaycan'da bir süre içerisinde Gence ve Nahçıvan'da da okullar açmayı düşündüklerini ifade etti.

Azerbaycan Eğitim İşbirliği

Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Yardımcısı Hasanlı, yeni okulun açılışında emek verenlere teşekkür ederek, eğitim alanında Türkiye ile Azerbaycan arasındaki işbirliğine dikkati çekti. "Bir millet, iki devlet" sözünün bu işbirliğine bir şiar oluşturduğunu vurguladı.

Türk Büyükelçi Bağcı'nın Açıklamaları

Büyükelçi Cahit Bağcı da açılan okulun iki ülkenin geleceği için önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, TMV'nin Türkiye'nin eğitim alanında dünyaya açılan en önemli kapısı olduğunu belirtti.

TMV’ye Dair Genel Bilgi

TMV'nin eğitime yönelik çalışmaları, Aziz Sancar ve Selçuk Bayraktar gibi bilim insanlarının yetişmesine olanak sağlayacak. Bakü'deki yeni kampüs, yaklaşık 1000 öğrenci kapasiteli olarak tasarlanmış olup, akıllı tahtaların bulunduğu modern sınıflar, laboratuvarlar ve spor salonları ile donatılmıştır.

Hayata Geçirilen Programlar

Okul, ana derslerin yanı sıra çeşitli ders dışı etkinliklerle de öğrencilerin gelişimini desteklemeyi hedefliyor. Yeni kampüs, TMV'nin profesyonel kadrosu tarafından hazırlanan uluslararası eğitim programlarını uygulamaya koyacak.

Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulları'nın Bakü'de inşa edilen yeni kampüsü açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr