18.10.2024-11:23 (Son Güncelleme:18.10.2024-11:23)

Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü İstanbul'da Gerçekleşti

İstanbul'da düzenlenen Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü etkinliği, müzik, dans ve halı sergileriyle zenginleştirildi.

Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü İstanbul'da Gerçekleşti

Har-ı Bülbül Azerbaycan Vizyon Tiyatro Derneği ile Tek Hedefimiz Eğitim Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü" programı, İzmir'den sonra İstanbul'da sanatseverler ile buluştu.

Etkinlik Detayları

Bir törende, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliğine bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi tarafından hayata geçirilen etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. Programda, Azerbaycan'ın önde gelen sanatçıları Gülyanak Memmedova, Alikhan Samadov, Dilara Aliyeva ve Turan Manafzade sahne alarak konser verdi.

Halk Dansları ve Sergi

Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu da etkinlikte yer alarak izleyicilere unutulmaz bir performans sundu. Ayrıca, Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi Etnografya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülzade Abdulova tarafından hazırlanan geleneksel Azerbaycan kadın kıyafetleri koleksiyonu, AKM'nin fuaye alanında sergilendi.

Halı Sergisi ve Gelecek Projeler

Etkinlikte, Azerbaycan Halı Müzesi koleksiyonuna ait halılar ve Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi Elnare Resulova'nın tasarımı halılar da sergilendi. Bu sergi bir hafta boyunca ziyarete açık olacak.

Har-ı Bülbül Azerbaycan Vizyon Tiyatro Derneği Başkanı Kemal Cabbarova, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, uzun zamandır böyle bir projeye hazırlandıklarını belirtti: "İlk olarak bir halı sergisi düşündük, ama bu fikir büyük bir projeye dönüştü. Amacımız bir gün tüm Türk dünyasından geleneksel dokuma halılarını sergilemek." dedi.

Halıların Önemi

Cabbarova, etkinlikte sergilenen halı koleksiyonunun çok küçük bir kısmının gösterildiğini, ilerleyen günlerde daha büyük bir halı sergisi açmayı planladıklarını ifade etti. Elnare Resulova ise sergide Türk ve Azerbaycan halılarının yanı sıra 17. yüzyıla ait bir Anadolu halısını ve Karabağ Zaferi'ni anlatan özel bir halının da yer aldığını sözlerine ekledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen özel tasarım halının da sergide olduğunu belirtti.

Har-ı Bülbül Azerbaycan Vizyon Tiyatro Derneği ile Tek Hedefimiz Eğitim Derneği tarafından içeriği hazırlanan "Azerbaycan Kültür ve Sanat Günü" programı, İzmir'in ardından İstanbul'da sanatseverlerle buluştu. Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliğine bağlı Azerbaycan Kültür Merkezi tarafından hayata geçirilen program, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. Program kapsamında Azerbaycan Halı Müzesi koleksiyonuna ait halılar ve müzenin uzmanı Azerbaycan Ressamlar Birliği Üyesi Elnare Resulova'nın tasarım halılarının yer aldığı bir sergi de açıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr