09.10.2024-15:29 (Son Güncelleme:09.10.2024-15:29)

Ayten Karaoğlu'nun Mısır Yaprağından Süs Eşyalarıyla Sergisi

Bolu'da öğretmen Ayten Karaoğlu, mısır yaprağından yaptığı eserleri sergiledi. Doğanın güzelliklerini sanata dönüştürüyor.

Bolu'daki Sanat Etkinliği

Bolu 100. Yıl Ortaokulu'nda teknoloji ve tasarım öğretmeni Ayten Karaoğlu, mısır yaprağından yaptığı süs eşyalarını Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde sergiye açtı.

25 Yıllık Tecrübe ile Doğadan İlham

50 yaşındaki Karaoğlu, Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi'nde eğitim alırken, mısır yaprağı kullanarak süs eşyaları yapmayı öğrendi. Eğitim hayatı ve meslek kariyerinde edindiği deneyimlerle, atölyesinde doğadan topladığı çiçekler, tahta parçaları, saman, kozalak ve farklı otları mısır yaprakları ve koçanlarıyla birleştirerek çeşitli naturel tasarımlar ortaya koydu.

Doğadan Sanata Yolculuk

Ayten Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitedeki derslerle hobisini geliştirdiğini belirtti. Başlangıçta basit tasarımlar yaparken, zamanla daha estetik görüntülere sahip eserler ürettiğini aktardı. Dedi ki: "Bebekler biraz daha korkuluk şeklinde, kolları hareket etmeyen şekildeydi. Ben içlerine teller koyarak ve mısır kabuğunu yumuşatıp estetik görüntüsünü düzelterek daha modern bebekler yapmaya başladım."

Farklı Tasarımlar ve Öğretim

Karaoğlu, sadece bebek yapmadığını, doğadan topladığı malzemeleri çelenk haline getirerek, çiçekler ve kozalaklarla işleyip yeni tasarımlar oluşturduğunu ifade etti. Üretim sürecinde "Tüm ürünlerimde doğa var. Mısır kabuğunu çok değişik şekillerde kullandım. Dekoratif süs eşyaları, aynalar ve farklı ürünler de yaptım." dedi. Sergideki yaklaşık 150 eser, iki yıllık yoğun bir çalışmanın sonucuydu.

Öğrencilerine de bu sanat dalını öğretmeye devam eden Karaoğlu, "Onlar da birkaç tane yaptılar. Çok da hoşlarına gitti." şeklinde konuştu.

Bolu'da teknoloji ve tasarım öğretmeni Ayten Karaoğlu, mısır yaprağından yaptığı süs eşyalarını sergide beğeniye sundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr