16.10.2024-22:40 (Son Güncelleme:16.10.2024-22:40)

Avusturya Ulusal Günü Resmi Törenle Ankara'da Kutlandı

Ankara'da Avusturya'nın Ulusal Günü, büyükelçilik bahçesinde düzenlenen görkemli bir resepsiyonla kutlandı.

Avusturya Ulusal Günü'nde Bir Araya Geldiler

Avusturya'nın Ulusal Günü dolayısıyla Ankara'da özel bir resepsiyon düzenlendi. Bu anlamlı etkinlikte Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriele Juen ev sahipliği yaptı.

Resepsiyon Detayları

Büyükelçilik bahçesinde gerçekleştirilen resepsiyona, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, çeşitli yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı. Etkinlik, Avusturya ve Türk milli marşlarının okunmasıyla başladı.

İkili İlişkilerin Önemi Vurgulandı

Duran, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye ve Avusturya arasındaki tarihi bağların önemine değindi. Ayrıca, Avusturya'daki Türk toplumunun oluşumunun önünü açan İş Gücü Anlaşmasının 60. yıl dönümüne dikkat çekti.

“Avusturya'daki Türk toplumu, ilişkilerimizin en güçlü bağlarından biridir. İki ülke, köklü bir geçmişin ışığında sağlam ilişkiler kurmuştur.” diyen Duran, Türk toplumunun Avusturya'nın ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkılarda bulunduğunu ekledi.

Turizm ve Ticaret İlişkileri

Duran ayrıca, her yıl Türkiye'yi ziyaret eden Avusturyalı turistlerin de iki ülke arasındaki önemli bir köprü olduğunu vurguladı. 2023 yılı itibarıyla yaklaşık 500 bin Avusturyalı turisti ağırladıklarını belirterek, gelecekte bu sayının daha da artmasını umduklarını söyledi.

2023 yılı içinde Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacminin 3,8 milyar doları aştığını da sözlerine ekleyen Duran, Türkiye'nin Avusturyalı yatırımcılar için güvenli bir ortam sağlamaya devam edeceğini ifade etti.

Yeni İvme İhtiyacı

Buna rağmen, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili iletişim ve işbirliğinin yeni bir ivmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

2024 Yılına Dair Beklentiler

Büyükelçi Juen, Avusturya-Türkiye ilişkileri açısından 2024 yılının önemli olacağını vurgulayarak, İş Gücü Anlaşması’nın iki ülke ilişkilerine kattığı değeri hatırlattı. Juen, Avusturya’ya giden Türk vatandaşlarının bölgedeki ekonomik katkılarının yanı sıra, Türk kökenli 280 binden fazla bireyin iki ülke arasında güçlü bir köprü oluşturduğunu kaydetti.

Avusturya'nın Ulusal Günü dolayısıyla Ankara'da resepsiyon düzenlendi. Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriele Juen'in (sol 2) ev sahipliğinde, büyükelçilik bahçesinde düzenlenen resepsiyona Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran (solda), Ankara'daki yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr