22.10.2024-20:02 (Son Güncelleme:22.10.2024-20:02)

Avrupa Şampiyonu Boksör Nurselen Yalgettekin'in Memleketi Şırnak'ta Coşkulu Karşılama

Milli boksör Nurselen Yalgettekin, Avrupa Şampiyonu olmasının ardından Şırnak'ta büyük bir sevgi gösterisiyle karşılandı.

Yalgettekin'in Şırnak'a Dönüşü

Son olarak Bulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirilen 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası’nda madalya kazanan milli boksör Nurselen Yalgettekin, memleketi Şırnak’ta coşkuyla karşılandı. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda yapılan karşılama törenine, Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İdil Kaymakamı Anıl Adıgüzel, İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Ayar ile Yalgettekin’in ailesi katıldı.

Konvoy ve Şehir Turu

Yalgettekin, havalimanından Cizre’ye konvoy eşliğinde geçti. Bu sırada yol güzergahında araçlara yunus polisleri eskortluk yaptı. Cizre Gençlik Merkezi’ne ulaşan Yalgettekin, burada davul zurna ile karşılandı.

Cizre Kaymakamı'nın Açıklamaları

Cizre Kaymakamı Baycar, Yalgettekin’in Bulgaristan’da başarılar elde ettiğini belirterek, “Türk Bayrağı’nı göndere çektirerek Cizre halkına büyük bir gurur yaşattı. Kendisi, çalışmalarının ve azminin tüm gençlere örnek olduğunu gösterdi.” dedi.

Nurselen Yalgettekin'in Duyguları

Nurselen Yalgettekin de şampiyonluk sonrası yaşadığı gururu dile getirerek, “Ringde yorulduğumda, sevdiklerimin ve tüm Türk halkının desteğini hissederek mücadele ettim. Çok mutluyum.” ifadesini kullandı.

Antrenör Rıdvan Budak'ın Görüşleri

Yalgettekin'in antrenörü Rıdvan Budak ise, maç sırasında oldukça heyecanlandığını ve Yalgettekin’in Avrupa Şampiyonu olmasının kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. “Nurselen büyük bir başarıya imza attı ve biz de bunun gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Boks Şampiyonası'ndan atın madalya ile dönen milli sporcu Nurselen Yalgettekin (fotoğrafta) için memleketi Şırnak'ta tören düzenlendi. Konvoy eşliğinde Cizre'ye gelen Yalgettekin için şehir turu yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr