Atkins diyeti, ilk defa 1972 yılında Dr. Robert Coleman Atkins tarafından yazılan bir kitapta yer buluyor. Atkins diyetinin temelinde düşük karbonhidrat tüketmek yatıyor.
ATKİNS DİYETİ YASAKLAR LİSTESİ!
- Atkins> diyetinde yasaklı olan besinlerin ilk sırasında; yüksek derecede trans yağ içeren, glikoz şurubu, mısır şurubu içeren besinler ve çok tuzlu gıdalar yer alıyor.
- Kanola, mısır, ay çiçek yağı, margarin gibi yağlar diyette tüketilmesi yasak olanlar listesinin ikinci sırasında yer alıyor.
- Tüketilmesine izin verilmeyen karbonhidratlar ise; kuru fasulye, mercimek, buğday, nohut, pirinç ve tam tahıllı ekmekler.
- Pastalar, kurabiyeler, börekler pek çok diyette olduğu gibi burada da yasak listesinde bulunuyor.
- Şeker oranı yüksek meyve ve sebzeler diyet listesine dahil edilmiyor. Şeker oranı yüksek olan meyve ve sebzeler şunlardır: Muz, elma, incir, patates ve havuç.
BU BESİNLERİ TÜKETEBİLİRSİNİZ!
- Atkins >diyetinde şu besinleri tüketebilirsiniz: Kırmızı et, beyaz et, balık, sucuk, hindi füme, peynir, yoğurt, quark gibi tam yağlı süt ve süt ürünleri, avokado, Hindistan cevizi yağı, çiğ badem, fındık, fıstık.
- Bu diyette bolca sebze tüketebilirsiniz. İşte tüketebileceğiniz sebzeler: Enginar, pırasa, fasulye, kabak, patlıcan, salatalık, brokoli, ıspanak, domates ve kuşkonmaz.
3 GÜNLÜK ATKİNS DİYETİ
1.GÜN
Kahvaltı: Zeytinyağı ya da sağlıklı bir yağda pişmiş yumurta ve domates
Öğlen yemeği: 150 gram tavuklu az yağlı salata ve yoğurt
Akşam yemeği: Izgara biftek, haşlanmış sebzeler ve az yağlı salata
Ara öğünlerde: Tam yağlı süt ve çiğ badem (çiğ fındık, ceviz, kaju vb.)
2.GÜN
Kahvaltı: 1 adet haşlanmış yumurta, 2 adet ceviz ya da fındık ve 2 dilim beyaz peynir
Öğlen yemeği: Avokadolu ton balıklı salata
Akşam yemeği: Zeytinyağlı fasulye, 100 gram haşlanmış tavuk
Ara öğünlerde: Tam yağlı süt ve çiğ badem (çiğ fındık, ceviz, kaju vb.)
3.GÜN
Kahvaltı: 1 porsiyon çilek, 1 kase yoğurt ve 1 avuç ceviz
Öğlen yemeği: 150 gram ızgara köfte ve salata
Akşam yemeği: Somon ve az yağlı salata
Ara öğünlerde: Tam yağlı süt ve çiğ badem (çiğ fındık, ceviz ve kaju vb.)