Atardamarları Korumak İçin Tüketmemeniz Gereken 8 Besin Maddesi!
Her gün zevk alarak yediğiniz birçok yiyecek, hatta sizin için sağlıklı olan yiyecekler bile kalbinize çok zarar veriyor olabilir.
Fırın ürünleri: pek çok unlu mamul şeker, fazladan yenildiğinde kalbe stres uygulayabilen şekerlidir. yiyeceklerdeki şeker ayrıca, kalp fonksiyonlarını kalp yetmezliği noktasına düşüren glukoz 6-fosfat içerebilir.
Makarna ve peynir: makarna ve peynir doymuş yağ ve tuz ile kalbe zarar verebilecek kalorilerle doludur. bu nedenle, yemek pişirirken yağsız süt veya az yağlı peynir gibi ikame yapmayı deneyin .
Kahve kreması: kahve kreması genellikle kolesterol seviyelerini artırabilen yaygın bir trans yağ kaynağı olan kısmen hidrojenlenmiş yağları içerir. genel olarak, kahvenizi siyah sevmiyorsanız, süt daha sağlıklı bir seçenektir. bitki bazlı süt eklenmesi genellikle kahve kremasına iyi bir alternatiftir.
Dondurulmuş yemekler: birçok dondurulmuş öğünlerde , çoğu zaman yiyeceğin tadına bakmak için kullanılan ve aynı zamanda bir koruyucu maddeye sahip olan, yüksek seviyelerde sodyum bulunur . insanlar günde yaklaşık 2.000 miligram sodyum yemelidir, ancak çoğu donmuş akşam yemeğinin yarısı tek bir öğünde bulunabilir .
Konserve sebzeler ve çorbalar: konserve sebzeler ve konserve çorbalar , diyetinize daha fazla sebze eklemek için uygun bir yöntem gibi gözükse de, özellikle de sosu veya et suyu ile geldiklerinde, çok fazla ilave tuz içerirler. çok fazla tuz kan basıncını arttırır , bu da kalbinize giden oksijen miktarını düşürür ve bu da kalp krizine neden olabilir.
Dondurma: dondurma genellikle yüksek miktarda kolesterol içerir. yarım bardak vanilyalı dondurma 4 gramdan fazla doymuş yağ içerir. bu, bir günde yetişkinlerin sahip olması gerekenlerin dörtte birinden fazlasıdır ve daha zengin lezzetler daha da fazlasına sahip olabilir.
Kırmızı et: düzenli olarak kırmızı et yemekle kalp krizi veya inme riski altında olma arasında bir bağlantı bulundu.
Kızarmış yiyecekler: genel olarak, kızartılmış gıdalar sağlığınız için kötüdür çünkü kızartma işlemi trans yağlar oluşturur