08.10.2024-14:16 (Son Güncelleme:08.10.2024-14:16)

Atalarından Kalan Eşyalarıyla 'Yakup Durmuş Müze Evi'ni Kurdu

Sabri Durmuş, Bafra'da 5,000 antika eşya ile babasının adını yaşatıyor.

Bafra'da Antika Eşyalarla Donatılmış Müze

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Sabri Durmuş, yıllar süren birikimlerini sergileyerek babası Yakup Durmuş'un adını yaşatıyor. Akıllarda yer eden eşyaların sergilendiği 'Yakup Durmuş Müze Evi', antika severlerin ilgisini çekiyor.

Tarih ile İç İçe Bir Yaşam

45 yıl önce aile büyüklerinden kalan eşyaları toplamak için ilk adımını atan Durmuş, emekliliğinden sonra atölyesini müzeye dönüştürmeye karar verdi. Müze, 24 yıl önce kuruldu ve burada eski zamanlara ait birçok eşya bulunmaktadır. Durmuş, 'Elimizde 200-300 yıllık malzemeler var. 45 yılda topladıklarımız ise 5 bini buldu.' diyerek yıllar süren birikimini paylaşıyor.

Ücretsiz Ziyaret İmkanı

Sabri Durmuş, müzesinin ücretsiz olduğunu vurguladı ve uluslararası ziyaretlerin yanı sıra yerel halkın da ilgisini çektiğini söyledi. Durmuş, 'Buranın hiçbir ücreti yok. Sadece babamın ismi kaybolmasın diye açtık. Gelecek nesillere aktarabilirsek aktaracağız.' sözleriyle müzeye olan bağlılığını ifade etti.

Komşularından Gelen Destek

Bazı komşularının eski radyo, dikiş makinesi ve diğer eşyaları getirdiğini belirten Durmuş, bu değerli eserlerin gelecek kuşaklara ulaşabilmesi için bakımını yapmaya devam edeceğini kaydetti. 'Her eşyanın bir hatırası var.' diyerek bu eserlerin anlamını vurguladı.

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Sabri Durmuş, yıllardır topladığı eski eşyaları, babasının adını verdiği "Yakup Durmuş Müze Evi"nde meraklılarıyla buluşturuyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr