14.10.2024-17:12 (Son Güncelleme:14.10.2024-17:12)

Asker Konvoyunda Trafiği Aksatan Sürücülere Ceza

Ümraniye'de asker konvoyu sırasında trafikte tehlike yaratan 4 sürücüye toplam 14 bin lira ceza kesildi.

Ümraniye'de Asker Konvoyu Olayı

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde gerçekleşen bir asker konvoyu sırasında trafik akışını aksatan dört sürücüye ciddi miktarda ceza uygulandı.

Trafik Denetimi ve Ceza Süreci

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekipleri, Necip Fazıl Alt Geçidi'nde meydana gelen olaya ilişkin sosyal medyada yayımlanan görüntülerin ardından harekete geçti. Ekipler, sürücülerin araç plakalarından yola çıkarak kimlik bilgilerine ulaştı.

Ceza Miktarları

Söz konusu sürücüler arasında yer alan Y.S.D., tescil plakasında değişiklik yapmaktan 2,647 lira, muayenesiz araçla trafiğe çıkmaktan 3,135 lira, kol ve grup halinde gitmekten 690 lira, tünel içinde duraklamaktan 690 lira ve saygısızca araç kullanmaktan 690 lira olmak üzere toplamda 8,842 lira ceza aldı.

Diğer sürücüler A.Ç, Ö.B. ve S.D. ise her biri için kol ve grup halinde gitmek, tünel içinde duraklamak ve saygısızca araç kullanmaktan toplamda 6,210 lira ceza uygulandı.

Adli İşlemler Başlatıldı

Bu dört sürücü hakkında, "kara yollarında ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık ve mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden" maddesi gereğince adli işlem başlatıldığı belirtildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr