Aşıyı Bulan Bilim İnsanlarından Koronaya Karşı 5 Besin Önerisi
Yeni tip koronavirüs dünya çapında milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. hastalığın ortaya çıkmasından bu yana birçok besinin koronavirüse karşı tüketilmesi tavsiye edildi. işte virüse karşı en etkili 5 besin.
Yeni tip koronavirüs dünya çapında milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. hastalığın ortaya çıkmasından bu yana birçok besinin koronavirüse karşı tüketilmesi tavsiye edildi. işte virüse karşı en etkili 5 besin.
Tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs; aşının pahalı olması ve hala sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesi nedeniyle hayatımızda bir süre daha kalacakmış gibi görünüyor.
Bu süreçte uzmanlar çeşitli uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu. bu tavsiyelerin içinde tüketilmesi gereken besinler de vardı. öncelikle şunu belirtelim, bu besinler kesinlikle virüse çözümdür diyemeyiz. sadece yakalanmamanıza yardımcı olacaktır.
Çikolata ve üzüm
Flavanoller, yeşil çay, misket üzümleri, bitter çikolata, yaban mersini gibi birçok farklı gıda ürününde bulunan bir grup kimyasal bileşiğe deniliyor. abd’de yer alan north carolina eyalet üniversitesi'nden araştırmacılar flavanollerin covid-19’la savaşmaya yardımcı olmak için bir kişinin bağışıklık sistemini nasıl etkilediğini görmek istedi ve mpro enzimine odaklandı. çalışmanın yazarı profesör de-yu xie, “yeni tip koronavirüsteki impro enzimi, virüsün kendini kopyalaması ve bir araya getirmesi için gereklidir. bu enzimi devre dışı bırakabilirsek, virüs ölür” dedi.
Nisin
Nisin, bir bakteri tarafından üretilen ve birçok konserve üründe bulunan doğal bir gıda koruyucusuna deniliyor. işlenmiş peynir, sütlü tatlılar, süt, fermente içecekler, et ve konserve yiyecekler gibi çeşitli ürünlerde kullanılıyor. aynı zamanda e234 olarak da biliniyor ve 34 farklı amino aside ev sahipliği yapan uzun zincirli karbon atomlu bir peptitten oluşuyor.
Ton balığı
Konserve ton balığı, türkiye’de dahil olmak üzere tüm dünyada tüketilen besinler arasında yer alıyor. omega-3 ve protein içeriği yüksek olan b12 vitamini kaynağı olan ton balığının koronavirüse karşı da vücudu güçlendirebileceği düşünülüyor.
Kefir
Fermente süt ve tahıllardan yapılan ve ayran benzeri bir içecek olan kefirin iyi bir protein ve kalsiyum kaynağı olarak biliniyor. kefir daha önce irritabl barsak sendromu (ıbs) semptomlarını hafifletmenin yanı sıra kan basıncını ve kolesterol seviyelerini iyileştirmekle ilişkilendirildi.
Deniz yosunu
Swansea üniversitesi'ndeki araştırmacılar, şu anda karraneganın covid-19’a etkilerini araştırmak için 480 sağlık çalışanıyla bir klinik deneme gerçekleştiriyor. ıce-covıd adı verilen denemenin sonuçlarının mayıs 2021'de açıklanması bekleniyor. swansea üniversitesi'nde çalışmanın eşbaşkanı dr.zita jessop, “önceki çalışmalar, iyota-karragenan bazlı burun spreylerinin corona virüslere karşı etkin olduğu gösteriyor. “eğer plasebo kontrollü klinik çalışmanın sonuçları beklediğimiz gibi çıkarsa, deniz yosunu içeren burun spreyleri covid-19 ile mücadelede ekstra bir önleme stratejisi olarak kullanılabilir” dedi.