ASELSAN'ın yeni projesi belli oldu! Drone avcısı Şahin iş başında
Drone tehditlerine karşı ASLESAN büyük projelere adım attı. Şahin 40 mm Fiziksel İmha Sistemi, güvenlik güçlerinin envanterine girmek için hazırlıklara başladı. Yüksek hızlı akıllı mühimmatla hedefleri etkisiz hale getirmek için Şahin tercih edildi. ASELSAN tarafından düzenlenen Şahin 40 mm Fiziksel İmha Sistemi, 64 mühimmat kapasitesiyle yoğun ilgi görüyor. İşte detaylar...
Düşürdüğü dronlar ile bilinen Şahin, ASELSAN tarafından bütün platformlarda tanıtılmaya devam ediyor. Üzerinde çalışmaların devam etmesi halinde kısa süre içerisinde güvenlik güçlerinin kullanımına sunulması bekleniyor. EFES-2022 Birleşik Müşterek fiili Atışlı Arazi Tatbikatı kapsamında güvenlik güçleri için farklı ürünleri sergiledi. İşte, ASELSAN yapımı drone düşürücü Şahin hakkında merak edilenler haberin devamında
Yüksek hızlı mühimmatla hedeflerini etkisiz hale getiriyor
ASELSAN üzerinden yapılan çalışmalar halinde droneler etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen Şahin yakın zamanda güvenlik güçleri tarafından kullanıma sunulacaktır. 40 milimetre bomba atardan gönderilen yüksek hızlı mühimmatla hedefleri doğru bulan ve etkisiz hale getiren Şahin, günümüzde popülerliğini korumaya devam ediyor.
Hedef tespiti ve takibi yapıyor
Şahin'in üretiminde en çok üzerinde durulan konular hedefler olurken uzaktan yönetilebilen sisteme sahip olurken elektro-optik kameralarla otomatik hedef tespiti ve takibini yapmaktadır. Uzaktan kontrolle beraber Şahin direk konuma odaklanmaktadır. Gece gündüz kullanılabilen Şahin özellikle hava şartlarını olumsuz olmasında da etkilenmeden hedefi bulmaktadır. İhtiyaç duyulan her alana gelmektedir.
Kritik tesislerin korunmasında görev yapacak
Şahin, 40 mm Fiziksel İmha Sistemi, 64 mühimmat kapasitesiyle caydırıcı olsa da kritik tesislerin korunmasında ve güvenlik için de büyük önem taşımaktadır.
Milli İHA mühimmatı Bozok'un seri üretimi başladı
Şahin'in yanı sıra insansız hava araçları olarak bilenen İHA'lar üzerinde çalışmalar devam ederken Bozok adı verilen ilk İHA'nın seri üretiminin başladığı haberi geldi. TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) Müdürü Gürcan Okumuş, yaptığı açıklamada konjonktürle gelişmelerin etkisiyle savunma sanayisi ürünlerine talebin her gün artarak devam ettiğini bildirdi.
Hedefe Anganjman atışları da başladı
Konu hakkında açıklamalarına devam eden Okumuş, proje kapsamında başarılı atışların da gerçekleştiğini belirtirken F-16 atışların başlaması ile angajman sağlayan durumların boy gösterdiğini duyurdu.
''Kuzgun çok önemsediğimiz bir proje''
İnsansız hava araçları üzerindeki projelerde hızlı yol alındığı bilinirken modüler mühimmat ailesi Kuzgun projesine ilişkin önemli bilgileri verdi.
İHA olarak üzerinden çalışılan Kuzgun, çök önemli bir proje ve çok hızlı ol alınıyor. Kuzgun'un değişik varyantları var: Serbest süzülen, turbo jetli ve katı yakıtlı. Üçü de paralel olarak devam ediyor. Bu nedenle ise bütün herkes Kuzgun'un bitmesini bekliyor.