22.06.2020-13:14 (Son Güncelleme:17.01.2022-09:52)

Arnavutluk Gezilecek Yerler Listesi

Arnavutluk, kıyıları ve dağlarıyla meşhur, doğa turizmi ve kültür turizmiyle adından söz ettirmeye çalışan bir Balkan ülkesidir. Peki, Arnavutluk vize istiyor mu? Arnavutluk'a ne zaman gidilir?

Arnavutluk, Osmanlı İmparatorluğu'nun himayesinde 500 yıla yakın yaşamış, Hristiyanlık ve İslam'ın iç içe geçtiği, kayalık ve sahil kıyılarıyla meşhur bir Balkan ülkesidir. Güney Avrupa ile Balkanlarda yer alan Arnavutluk; Yunanistan, Karadağ, Sırbistan ve Makedonya ile komşudur. Balkan turunda kısa bir ziyaret yerine bu küçük ülkenin tamamını gezmek, özellikle sahil kısmında Adriyatik denizinin tadını çıkarmak paha biçilemez. Diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olan Arnavutluk, hem doğa hem kültür turizmi yapacak düşük maliyetli turistler için biçilmiş kaftan.

ARNAVUTLUK VİZE İSTİYOR MU?

Avrupa'da vize istemeyen ülkelerden biri olan Arnavutluk, sadece pasaport ile girilebiliyor. Herhangi bir pasaport, Arnavutluk'a girmek için yetiyor.

NASIL GİDİLİR?

Ülkede tek bir havalimanının bulunması, en büyük dezavantaj olarak yer alıyor. Demir yolu, otobüs ve uçak yoluyla Arnavutluk'a gidilebilir.

NE ZAMAN GİDİLİR?

Ülke çok sıcak ve çok soğuk arasında kalmış olarak tanımlanabilir. Kültür turizmi için ilkbahar ve haziran en iyi seçenektir. Koyları ve sahilleri için yaz turizmi en ideal seçenek. Kayalıkları ve doğası içinse sonbahar en iyi deneyim sunan mevsimdir.


GEZİLECEK YERLER

Arnavutluk gezisinde ilk gidilecek yer, başkent Tiran olmalıdır. Hava yoluyla ülkeye ulaşım buradan sağlanır. Yüz ölçümü açısından ülkenin en büyük şehridir. Denize kıyısı Ankara gibi yoktur. Yoğun bir Osmanlı kültürünün yaşandığı bu topraklarda Türklerden kalma hamam, cami, ev, medrese bulunabilir. Ethem Bey Cami, 18. yüzyıldan kalma bir camidir. Şehirde en çok turisti çeken yapıların başında gelir. Aynı zamanda 15. yüzyılda Osmanlı'ya karşı uzunca süre direnen İskender Bey heykeli de görülmeye değer.

İşkodra

İşkodra Gölü, ülkenin en güzel doğa harikalarından. Ülkenin kuzeyinde yer alan ve denizde kıyısı bulunmayan İşkodra, Karadağ sınırındadır. Tarihi köprüler, evleri ve yaban hayatıyla insanları kendine çekiyor. bu şehirde en çok ziyaret çeken mekan, Aziz Stephan Katedrali olarak bilinen İşkodra Katedrali'dir. Yapım tarihi 1867'dir. Rahibe Terası'yı 1990'lı yıllarda ağırlamasıyla biliniyor. Rozafa Kalesi de tarihi 14. yüzyıla dayanan ve görülmesi gereken yerlerden biridir.

Berat

Osmanlı kültürünün en yoğun şekilde hissedildiği il, Berat'tır. 2008 yılından beri Unesco'nun koruması altında yer alan şehir, tarihi evleriyle meşhur. Şirince'deki evleri andıran bu şehir, önünden geçen nehriyle izleyenleri büyülüyor. Aynı zamanda kayalık bir alana kuruludur.

Akçahisar

400 yıllık çarşısı, mimari yapısı ve kalesiyle birlikte tarih severlerin en çok seveceği şehirlerden biri Akçahisardır. Denizden 560 metre yüksekliğine inşa edilen Orta Çağ kasabası olarak tanımlanabilir. İskender Bey Müzesi, Kruje Kalesi, Etnografya Müzesi, Dollma Bektaşi Tekkesi ve Orta çağ Hamamı, gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Avlonya

Güneybatıda yer alan ve Arnavutluk rivierasının en gözde şehirlerinden biri olan Avlonya, Vlore Körfezi'nin ortasında yer alıyor.

Her seyahatte müzeler önemli yer kaplar. Tiran Ulusal Tarih Müzesi, Elbasan Etnografya MÜzesi, Marubi Ulsal Fotoğraf Müzesi, Tİran Kültür Sarayı ve İskender Bey Müzesi en çok görülmesi gereken müzeler arasındadır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr