05.10.2024-20:12 (Son Güncelleme:05.10.2024-20:34)

Ardahan ve Erzincan'dan Filistinli Çocuklara Destek

Ardahan ve Erzincan'da çocuklar, hayallerini rulo kağıtlara çizip yazarak Filistinli akranlarına destek oldu.

Filistinli Çocuklar İçin Yaratıcı Destek

Açık hava etkinlikleriyle dikkat çeken Ardahan ve Erzincan'da, çocuklar Filistinli akranlarına destek olmak için rulo kağıtlara hayallerini yazıp çizdiler.

Etkinlik Detayları

Ardahan İHH İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" etkinliği, Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleştirildi. Etkinlik, İsrail'in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek ve çocuklara destek vermek amacıyla bir araya getirildi.

Etkinliğe, dernek gönüllüleri, aileler ve çocuklar katıldı. Katılımcılar, masa üstüne serilen rulo kağıtlara Filistin bayrağı ile semboller çizerek, renkli boyalarla duygularını ifade eden yazılar yazdı.

Akın Demirci’nin Açıklamaları

İHH Ardahan Şube Başkanı Akın Demirci, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in 1947’den bu yana uyguladığı baskılara ve haksızlıklara dikkat çekti. "7 Ekim'den itibaren yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Biz de bu konunun unutulmaması için buradayız. Çocukların içlerinden gelen duyguları ifade etmeleri için bir platform oluşturduk", diye belirtti.

Erzincan’da Da Destek Etkinliği

Erzincan’da da İHH gönüllüleri ve vatandaşlarla birlikte benzer bir etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan çocuklar, hayallerini rulo kağıtlara aktarmak için bir araya geldiler. Etkinlik alanında Filistin ve Türk bayrakları da asıldı.

Bu anlamlı etkinlikler, çocuklara sadece sanatsal bir ifade fırsatı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda Filistinli akranlarına yönelik dayanışma duygusunu da pekiştirdi.

Ardahan'da, İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Milli Egemenlik Parkı'nda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve çocuklara destek olmak amacıyla "Filistinli Çocuklar İçin Çiz" etkinliği düzenlendi. Filistinli akranlarına destek olmak isteyen çocuklar, rulo kağıtlara hayallerini hem çizdi hem yazdı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr