02.01.2019-10:12 (Son Güncelleme:02.01.2019-10:01)

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Gününü tatlı yiyerek güzelleştirmek isteyenler için harika bir irmik tatlısı tarifi vereceğiz. Antep fıstığı ile buluşturacağımız irmiğin tadı damağınızda kalacak.

Gününü tatlı yiyerek güzelleştirmek isteyenler için harika bir irmik tatlısı tarifi vereceğiz. Antep fıstığı ile buluşturacağınız irmiğin tadı damağınızda kalacak.

İşte Ayşe Ünal'ın Antep fıstıklı irmik tatlısının tarifi.

Gerekli malzemeler;

- 1 adet yumurta

- 1/2 su bardağı yoğurt

- 1/2 su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı un

- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

İçine koyulacak malzemeler;

- 1 çay bardağı file antep fıstığı

Bulamak için;

- 1 su bardağı irmik

Şerbeti için;

- 2 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Süslemek için;

- Kıyılmış file fıstığı

Yapılışı;

Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alın ve 5 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Diğer taraftan oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzun içinde açın. Ortalarına file antepfıstığı yerleştirip, kapatın ve elinizde yuvarlayın. İrmiğe bulayıp, pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak ve birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin. 4 Fırından alıp, 10 dakika ılınmaya bırakın. Ilık hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince üzerini kıyılmış file antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr