09.10.2024-15:44 (Son Güncelleme:09.10.2024-15:44)

Antalya'da Yöresel Ürünler Fuarı Açıldı

Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya'da 13. kez kapılarını açtı. Fuar, markalaşmanın önemini vurguladı.

Yöresel Ürünler Fuarı Antalya'da Başladı

Türkiye'nin zengin lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), bu yıl Antalya'da 13. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuar, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nin desteği ile ANFAŞ Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Açılış Töreninde Önemli Mesajlar Verildi

Fuarda yapılan açılış konuşmasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖREX'in ülke için önemli bir katkı sağladığını vurgulayarak, "Para kazanabilmenin yolu markalaşmadan geçiyor, markalaşmanın yolu da patentten. Türk Patent Kurumu’na başvurarak ürünlerinizi patentlettirin," ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaret alma sürecinin önemine de dikkat çekerek, "Ülkemiz genelindeki ürünlerin yaklaşık yüzde 45'i, oda ve borsaların destekleriyle coğrafi işaret tescil belgesi aldı," şeklinde konuştu.

Coğrafi İşaret Tescilinde İleri Notada

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünler konusunda uluslararası düzeydeki önemine değinerek, "Ülkemiz coğrafi işaret noktasında, Çin'den sonra ikinci sırada," demiştir.

Fuar, 72 kentin yöresel lezzet ve ürünlerini bir araya getiriyor ve 12 Ekim'e kadar açık kalacak. Açılışta ayrıca Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da önemli mesajlar verdiler.

Antalya'da, Anadolu lezzetlerinin yer aldığı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 13. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr