22.10.2024-17:07 (Son Güncelleme:22.10.2024-17:07)

Antalya'da İşitme Engelli Kadının Ölümü: Sanık Mahkeme Karşısında

Antalya Serik'te işitme engelli Nihal Babayiğit'in cinayetiyle ilgili duruşma başladı. Sanık, cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

Antalya'da İşitme Engelli Nihal Babayiğit'in Cinayeti Yargılanıyor

Antalya'nın Serik ilçesinde 24 yaşındaki işitme engelli Nihal Babayiğit'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili duruşma başladı. Nihal, yaklaşık 9 ay önce kaybolmuştu ve daha sonra kemikleri toprağa gömülü olarak bulundu.

Yargılama Süreci

İlk olarak Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanık Mehmet Basık katılırken, tutuksuz sanık B.G. duruşmaya gelmedi. Duruşma salonunda maktulün ailesi ve avukatları da yer aldı. Sanık Basık, işitme engelli olduğu için işaret dili uzmanı aracılığıyla savunma yaptı.

Olayın Ayrıntıları

Basık, maktulle dini nikahla yaşadıklarını ve ayrıldıktan sonra Ankara'da B.G. ile dini nikah yaptığını öne sürdü. Olay günü Nihal, B.G. ve Basık Antalya'da bir kafede bir araya geldiklerinde kıskançlık nedeniyle tartışma çıktığını anlattı. Basık, "Nihal, B.G. ile saç saça kavgaya tutuştu. Daha sonra ormanlık alana gittik ve orada B.G. Nihal'i bıçaklayarak öldürdü" şeklinde ifade verdi.

Sanığın İtirafı ve Mahkeme Süreci

Sanık, cinayeti üstlenmemesi için B.G.'nin kendisini tembihlediğini iddia etti. Duruşmada Nihal'in babası ve annesi de tanık olarak dinlendi. Ailesi, sanığın yalan söylediğini ve adaletin yerini bulmasını istedi. Duruşma sonrası müşteki avukatı, sanığın ifadelerinin çelişkili olduğunu dile getirerek, "Elde edilen delillerle bu suçu işlediği ortadadır" açıklamasında bulundu.

Kayıp İhbarı ve Bulunan Kemikler

Nihal Babayiğit'in kaybolmasının ardından ailesi kayıp ihbarında bulunmuştu. 9 Ekim 2023'te kaybolan genç kadının bulunması için çalışmalara başlanmış ve Haziran ayında Mehmet Basık'ın gösterdiği bölgede Nihal'e ait olduğu belirlenen kemikler bulunmuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Serik ilçesinde yaklaşık 9 aydır kayıp olarak arandıktan sonra toprağa gömülü kemikleri bulunan 24 yaşındaki işitme engelli Nihal Babayiğit'i bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşma sonrası müşteki avukatı Yağmur Burçin Sayın (ortada), baba Vedat Babayiğit (sağda), anne Derya Yılmaz (solda) gazetecilere açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr