15.10.2024-15:10 (Son Güncelleme:15.10.2024-15:10)

Antalya'da İklim Değişikliğine Uyum Eğitimi Başladı

Antalya'da UNDP tarafından düzenlenen iklim değişikliği eğitim programı, farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Antalya'da İklim Değişikliğine Uyum Eğitimi

Antalya, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen "Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamındaki "İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel Farkındalık Eğitimi" programına ev sahipliği yapıyor. Eğitim, Muratpaşa ilçesindeki bir otelde gerçekleştiriliyor.

Projenin Amacı ve Önemi

UNDP İklim Değişikliği ve Çevre Portföy Yöneticisi Meral Mungan Arda, iklim değişikliğinin ortaya çıkardığı sorunların hızla sürdüğüne dikkat çekti. Arda, Türkiye'nin, Paris Anlaşması çerçevesinde önemli adımlar attığını ve iklim değişikliği alanında uzun dönemli stratejilerin gerekliliğini vurguladı.

Paydaşların Bir Araya Gelmesi Önemli

Arda, çeşitli paydaşların bir araya gelerek iklim değişikliği konusunda bilgi alışverişinde bulunmasının önemine değinerek, bu tür eğitimlerin farkındalığı artırma açısından kritik olduğunu belirtti.

Antalya'nın Rolü ve Stratejiler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Ceyhan Öğren Eciş, Antalya'nın Akdeniz Havzası'nda yer alması dolayısıyla iklim değişikliğinden en çok etkilenen yerlerden biri olduğunu ifade etti. Eciş, kentte doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirlik sağlamak için birçok proje yürütüldüğünü vurguladı.

İklim Değişikliğini Fırsata Dönüştürmek

Eciş, iklim değişikliğini bir tehditten çok bir fırsata dönüştürme potansiyelini değerlendirerek, birlikte çalışarak yaratıcı çözümler üretebileceklerinin altını çizdi. Ayrıca, bu toplantının iklim değişikliğine uyum eylemini güçlendireceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Projede Yürütülen Çalışmalar

Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Melike Kireçcibaşı, belediyenin Türkiye'nin ulusal iklim politikaları doğrultusunda yürüttüğü projeleri paylaştı. İklim Değişikliği Uzmanı Dr. Ömer Öztürk, projenin 2019 yılında başladığı ve 2025 yılında sona ereceğini açıkladı.

Toplam Bütçe ve Projeler

Öztürk, hibe çerçevesinde 29 proje yürütüldüğünü ve toplam bütçenin 6 milyon 800 bin Avro olduğunu belirterek, bu projelerin yerel kurumların kapasitesini artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Eğitim programı, Antalya ve çevresindeki farklı kurumlardan gelen paydaşlarla birlikte düzenleniyor ve yarın sona erecek.

Antalya'da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen "Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında, "İklim Değişikliğine Uyum ve Sektörel Farkındalık Eğitimi" başladı. Eğitim programına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Ceyhan Öğren Eciş (sağ 3), Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Melike Kireçcibaşı (sol 2), Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici (solda) ve İklim Değişikliği Başkanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Dr. Ömer Öztürk (sol 3) de katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr