16.10.2024-17:11 (Son Güncelleme:16.10.2024-17:11)

Antalya Müzesi'nde Doğal Çakıl Taş Mozaik Sergisi Başladı

Antalya Müzesi'nde, mozaik sanatçısı Süleyman Sarı'nın çakıl taşlarından oluşturduğu eserler sergileniyor. Ziyaretler 31 Ekim'e kadar devam edecek.

Antalya Müzesi'nde Doğal Çakıl Taş Mozaik Sergisi Açıldı

Antalya Müzesi, doğal çakıl taşlarıyla yapılan birbirinden özel eserlerin sergilendiği yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Antalyalı mozaik sanatçısı Süleyman Sarı, doğadan topladığı çakıl taşlarıyla oluşturduğu eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi, 31 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sanatçının Yaratıcılığı Doğadan Geliyor

Bu sergide, sanatçının Antalya'nın sahilleri ve dere yatakları gibi yerlerden topladığı farklı boyut ve renkteki çakıl taşları kullanılarak tamamen doğal bir şekilde oluşturulmuş 22 eser bulunuyor. Sarı, eserlerinin herhangi bir renklendirme veya işleme tabi tutulmadığını vurguladı.

Sarı'nın Sanata Yaklaşımı

Serginin açılışında bir konuşma yapan Süleyman Sarı, dördüncü kişisel sergisini açmanın mutluluğunu duyduğunu ifade etti. Her eserinde en az 10 bin çakıl tanesi kullandığını belirten Sarı, bu taşların tamamen doğal ve kırılmadan kullanıldığını açıkladı.

Genç Nesillere İlham Vermek

Süleyman Sarı, "Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde çalışıyorum. Amacım yaptığım sanatı dünyaya tanıtmak ve genç nesillere bu değerli sanatı öğretmek" şeklinde konuştu. Sergilenen eserlerinin üzerinde 1 yıl ile 18 ay arasında çalışma süresi geçtiğini belirten sanatçı, meraklıları ve sanatseverleri sergiyi ziyaret etmeye davet etti.

Sergi, 31 Ekim'e kadar sanatseverlere açık kalacak.

Antalyalı mozaik sanatçısı Süleyman Sarı'nın doğadan topladığı çakıl taşlarını kullanarak oluşturduğu eserlerden oluşan kişisel sergisi Antalya Müzesi sergi salonunda ziyaretçilerine kapılarını açtı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr