06.10.2024-19:52 (Son Güncelleme:06.10.2024-19:52)

Antalya, Isparta ve Burdur'da Filistin'e Dayanışma Gösterileri

Antalya, Isparta ve Burdur'da vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden yürüyüşler düzenledi.

Kimler Protesto Etti?

Antalya, Isparta ve Burdur'da yüzlerce vatandaş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Antalya'da Yürüyüş ve Dualar

Antalya'da, Aydın Kanza Parkı'nda bir araya gelen Antalya Kudüs Platformu üyeleri ve diğer sivil toplum kuruluşları, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüş yaptı. Yapılan duaların ardından, grup adına konuşan Mustafa Erduran, 7 Ekim 2023'te yaşananların, Filistin halkının insani mücadelesini temsil ettiğini vurguladı. Ayrıca, insanlık tarihinin iyilerle kötülerin mücadelesinden oluştuğunu belirtti.

Isparta'da Sloganlarla Destek

Isparta'da da STK üyeleri ve vatandaşlar, Isparta Belediyesi önünde toplanarak, Filistin'e destek vermek amacıyla slogan ve tekbirler eşliğinde Isparta Valiliği önüne yürüdü. Isparta Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen sergide, Gazze saldırılarında yaralananların fotoğrafları sergilendi. Ali Osman Altunbaşak ise, İsrail'in Gazze'de sürdürülen soykırımı eleştiren bir konuşma yaptı.

Burdur'da Etkileyici Görüntüler

Burdur'da toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları, Köprübaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yere, Filistin'de hayatını kaybedenlerin fotoğrafları, çocuk kıyafetleri ve kanlı kefenlere sarılmış bebek maketleri bırakıldı. Oktay Akgün, dünyadaki suskunluğun savaş suçlarını cesaretlendirdiğini ifade ederek, yaşananların insanlığın vicdanını yaraladığını belirtti.

Yapılan Kur'an-ı Kerim okumalarının ve duaların ardından protesto etkinliği sona erdi.

Antalya, Isparta ve Burdur'da vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Antalya'da Aydın Kanza Parkı'nda bir araya gelen Antalya Kudüs Platformu, kentteki STK üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile dövizler taşıdı, slogan ve tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr