19.10.2024-11:47 (Son Güncelleme:19.10.2024-11:47)

Antalya Havalimanı'nda Adli İşlemler Hız Kazandı

Yerli ve yabancı şahısların mahkeme süreçleri Antalya Havalimanı'nda hızlandı, yolcular uçağını kaçırmaktan kurtuluyor.

Antalya Havalimanı'nda Kurulan Mahkeme ile Hızlı İşlemler Yapılıyor

Antalya Havalimanı'nda yakalama kararı bulunan şahısların adli işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için yeni bir mahkeme faaliyete geçti. Bu değişiklik, Adalet Bakanlığı'nın İstanbul ve Antalya havalimanlarında kurduğu mahkemeler sayesinde mümkün oldu.

Mahkeme ile Zaman ve Ekonomik Kazanım Sağlandı

Emniyet güçleri, havalimanındaki güvenlik kontrollerinde haklarında yakalama kararı bulunan şahısları gözaltına alarak, doğrudan havalimanındaki mahkemeye yönlendiriyor. Böylelikle, sık sık yaşanan adliye gidişi ve süreçten doğan kayıplar ortadan kalktı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, durumu değerlendirerek, "Hakkında yakalama kararı bulunan 201 kişinin işlemleri kısa sürede yerine getirildi. Ayrıca, tutuklama kararı olan kişiler de hızlı bir şekilde cezaevine teslim edildi" diye konuştu.

Kesintisiz Çalışma ile Verimlilik Arttı

Mahkemenin hafta içi ve hafta sonu sabah 08.30 ile akşam 20.30 saatleri arasında kesintisiz çalıştığını belirten Tabar, birlikte çalışan iki personel sayesinde adli işlemlerin aksamadan devam ettiğini aktardı. Günlük hayatın yoğun temposu içinde, yolcuların uçaklarını kaçırmamalarını sağlamak için başlatılan bu uygulama, hem zaman hem de ekonomik açıdan büyük fayda sağladı.

Yurt Dışında Yaz Tatili ve Ekonomi

Özellikle tatil sezonunda yurt dışına giden vatandaşların, işlemleri nedeniyle uçaklarını kaçırmamaları adına uygulamanın önemine dikkat çeken Tabar, bu yeni sistemin havalimanında yaşanan yoğunluğu azaltığını da sözlerine ekledi.

Yeni mahkeme ile zaman kaybının önüne geçildiği gibi, aynı zamanda ekonomik maliyetten de tasarruf sağlandığını belirten Tabar, destek veren Devlet Hava Meydanları Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Antalya Havalimanı'nda faaliyete geçen mahkeme ile haklarında yakalama kararı bulunanların adli işlemleri hızlı bir şekilde yapılıyor. Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, AA muhabirine açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr