12.10.2024-00:29 (Son Güncelleme:12.10.2024-00:29)

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Fidan' Filmi Dünya Prömiyerini Yaptı

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Fidan' filmi gösterime girdi ve ödüllerle dolu bir gece yaşandı.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Fidan' Filmi

Bu yıl düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, 'Fidan' adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, film gösterimleri ile söyleşi ve oturumlarla devam etti.

Film Gösterimi ve Gala

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alan 'Fidan' filminin dünya prömiyeri, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda yapıldı. Yönetmenliğini Ayçıl Yeltan'ın üstlendiği film, hayatının dönüm noktasında olan Fidan'ın hikayesini ele alıyor. Filmin başrolünde Leyla Smyrna Cabas, Alican Yücesoy, Ayça Bingöl, Göksel Kortay, Gürkan Uygun, Ilgın Bingöl ve Pınar Tuncegil yer alıyor. Gösterimde, yönetmen Yeltan ve film ekibi de hazır bulundu.

Ödüller ve Kutlamalar

Film gösteriminin ardından, BİROY Sinema Oyuncuları Meslek Birliği tarafından ünlü tiyatrocu Göksel Kortay'a sanat hayatındaki 60. yılını kutlamak amacıyla bir ödül verildi. Ödülünü, festivalin sanat direktörü Deniz Yavuz ve BİROY Başkanı Renan Bilek takdim etti. Kortay, '60 yıl bir ömür, bir yaşam süreci' diyerek, bu ödülü kadınların hayallerine ulaşma azmi adına aldığını belirtti.

Yönetmen Yeltan'dan Mesaj

Gösterim sonrası düzenlenen söyleşide Ayçıl Yeltan, filmin kız çocuklarının eğitimine vurgu yaptığını ve birçok hikaye barındırdığını söylerken, 'Fidan karakterinin içsel haykırışları, sessizliğiyle ortaya konulmuş. Bu bilinçli bir tercih' dedi. Leyla Smyrna Cabas, 'Bu film benim ilk deneyimim oldu. Gerek çekimlerde, gerek diğer oyunculardan çok şey öğrendim' ifadelerini kullandı. Göksel Kortay da filmi ilk defa izleme fırsatı bulduğunu ve heyecanının büyük olduğunu aktardı.

Bu yıl 61'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında "Fidan" filminin gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından BİROY Sinema Oyuncuları Meslek Birliği tarafından usta oyuncu Göksel Kortay'a sanat hayatındaki 60. yıl dolayısıyla ödül verildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr