Antakya Usulü Yumurta Öccesi Tarifi!
Türkiye yöresel tatlar konusunda oldukça zengin bir ülkedir. Kahvaltılık çeşitlerinden ana yemeğe kadar oldukça geniş bir mutfağa sahiptir. Hatay yöresine ait enfes bir lezzete sahip olan yumurta öccesi tarifini sizin için derledik. Yumurta öccesi nasıl yapılır? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz
Sevdiklerinizle beraber yapacağınız kahvaltılarda farklı bir lezzetle sofralarınızı taçlandırabilirsiniz. Hatay yöresinin nadide lezzetlerinden biri olan yumurta öccesi size kahvaltınızda eşlik edebilir. Peki, yumurta öccesi nasıl yapılır? İşte yumurta öccesi tarifi...
MALZEMELER
- 6 yumurta
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze sarımsak
- 1 demet taze nane
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Domates sosu için
- 2 domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
NASIL YAPILIR?
Yumurtaların hepsini geniş bir cam kasede iyice çırpın. İnce ince kıydığınız sebzeler ve unu üzerine ilave edin. Tuz ve kırmızı pul biberi de ekleyip kıvam alıncaya dek çırpın. Yumurta pişirme veya özel öcce tavasının göz yerlerine ayçiçek yağını dökün. Harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak kızgın yağa aktarın. Her iki tarafını da güzelce kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının çekilmesini sağlayabilirsiniz.
Domates sosu için rendelediğiniz domatesleri bir sos tenceresinin içerisine alın. Toz şeker, tuz ve baharatları da üzerine ekleyin. Domatesler suyunu çekinceye dek pişirin. Öcceleri yanında domates sosu ile beraber sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…