15.10.2024-16:40 (Son Güncelleme:15.10.2024-16:40)

Anne Adaylarına Yeşil Işık: Bolu'da Gebe Okulu Eğitimi

Bolu'da Gebe Okulu, anne adaylarına doğum sürecinde güçlendirici eğitimler sunarak bilinçli bir hamilelik süreci sağlıyor.

Bolu'da Gebe Okulu: Anne Adaylarına Destek

Bolu'da hayata geçirilen Gebe Okulu, anne adaylarını hamilelik ve doğum süreci hakkında bilgilendirme amacıyla çeşitli eğitimler sunuyor. Bu program, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenleniyor ve haftada bir gün, 4 seanslık eğitimlerle gerçekleşiyor.

Eğitim İçeriği ve Uzman Desteği

Katılımcılar, uzman ebelerden doğum sürecinde neler yaşayacaklarını öğreniyor; ayrıca çocuk gelişimi uzmanlarından, bebeğin 0-1 yaş aralığındaki gelişimi hakkında bilgi alıyorlar. Psikologlar, doğum korkusu ve lohusalık dönemi hakkında destek verirken, diyetisyenler gebelikte doğru beslenme konusunda bilgiler aktararak anne adaylarını doğuma hazırlıyor. Eğitimin sonunda katılımcılar, hamilelik, doğum ve sonrasına dair kapsamlı bir bilgi sahibi oluyor.

Kamu Çalışanlarına Destek ve Gözlemler

Gebe Okulu'na katılmak isteyen kamu kurumları çalışanı anne adayları, Bolu Valiliği tarafından idari izinli sayılıyor. Ebe Seçil Yaman, eğitimlerden sonra annelerin bebeklerini güvenle kucakladığını belirtiyor ve "Tüm annelerin bu eğitimlerden faydalanmasını istiyoruz. Doğumdaki korkular doğru bilgilerle aşılabilir.” ifadelerini kullanıyor.

Anne Adaylarından Pozitif Geri Dönüşler

Anne adayı Gülnur Gülsoy, eğitimleri çok destekleyici bulduğunu ifade ederek, "Normal doğum taraftarıyım. Doğum doğal bir süreç." diyor. Bir diğer anne adayı Yeşim Güven ise, "Eğitimler sayesinde anne olma konusunda daha bilinçli hale geldim. Normal doğumun korkutucu olmadığını farkettim.” şeklinde konuşuyor.

Bu eğitimlerin anne adaylarının doğum süreçlerine dair bilinçlenmelerine ve psikolojik olarak desteklenmelerine büyük katkı sağladığı görülüyor.

Bolu'da "Gebe Okulu"nda anne adaylarına hamilelik, doğum anı ve sonrası hakkında bilgi verilerek süreci rahat geçirmeleri sağlanıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr