14.10.2024-18:59 (Son Güncelleme:14.10.2024-18:59)

Ankara'da 380 Yeni Araç Emniyet ve Jandarma Teşkilatına Katıldı

Ankara'da düzenlenen törende emniyet ve jandarmaya 380 araç teslim edildi. Güvenlik hizmetleri güçleniyor.

Ankara'da Emniyet ve Jandarma Teşkilatına Yeni Araçlar Kazandırıldı

Başkent Ankara'da düzenlenen bir tören ile, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın filosuna 380 yeni araç katıldı. Teslim töreni, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

Güvenlik Güçlerinin Güçlenmesi

Törende konuşan Vali Vasip Şahin, "Toplumun huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışan emniyet ve jandarma ekiplerinin, ihtiyaç duyduğu araç ve ekipmanlarla daha etkin hizmet vermesi elzemdir" dedi. Şahin, yeni araçların, personelin hareket kabiliyetini artıracağına ve hizmet standartlarını yükselteceğine vurgu yaptı.

Araç Dağılımı ve Kullanım Amaçları

İl Emniyet Müdürlüğü mevcutta bulunan 2,854 araca 288 araç ekledi. Bu yeni araçların 206'sı trafik hizmetlerinde, 82'si ise asayiş birimlerinde kullanılacak. İl Jandarma Komutanlığı içinse mevcut 528 araca ek olarak 92 yeni araç tahsis edildi. Bu araçların 28’i trafik, 17’si asayiş hizmetlerinde kullanılacak.

Emniyet ve Asayiş Hizmetlerinde Artış

İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Jandarma ve Emniyet güçlerinin birlikte fedakarca çalıştığını belirterek, "Yeni araçlarla, emniyet ve asayiş hizmetleri daha etkin bir biçimde yürütülecektir" dedi. Otoyollarda hem trafik hem de asayiş hizmetlerinin entegre edilerek daha hızlı müdahalelere olanak sağlanacağının altını çizdi.

Müdahale Süresi Kısalacak

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, yeni araçlarla birlikte asayiş ve trafik hizmetlerinin etkinliğinin artacağını söyledi. Dinç, "Yeni araçlarla olaylara müdahale süremiz yüzde 30 kısalacaktır. Araçlarımızın ekiplerimize hayırlı olmasını dilerim" açıklamasını yaptı.

Coşkulu Konvoy

Törenin ardından, polis ve jandarma ekipleri yeni araçlarıyla siren çalarak konvoy düzenledi. Bu etkinlik, yeni filosuyla emniyet ve jandarma teşkilatının güçlendiğini gözler önüne serdi.

Ankara'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının filosuna katılan 380 araç için İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde teslim töreni düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr