27.10.2024-08:41 (Son Güncelleme:27.10.2024-08:41)

Ankara'da 1 Milyon Lira Değerinde Altın Soygunu Başarısız Olunca Zanlılar Yakalandı

Ankara'da kuyumcudan altın çalan 3 zanlı, soygun sonrası silahı iade ettikleri kişiyle birlikte yakalandı.

Ankara'da Gerçekleşen Soygun Olayı

Başkent Ankara'da, bir kuyumcudan 1 milyon lira değerinde altın çalan üç zanlı ile onlara silah satan bir kişi yakalandı.

Olayın Gelişimi

Çankaya ilçesinde 25 Ekim akşamı saat 20.39'da, kuyumcu dükkanını kapatmak üzere olan mağdur, bir suçlunun silah tehdidiyle karşılaştı. Şüpheli, ateş etmek istediği sırada silahın tutukluk yapması üzerine, iki arkadaşıyla birlikte dükkana girerek altınları çalmaya başladı.

Kaçış ve Yakalanma Süreci

Zanlılar, kuyumcunun otomobilini zorla alarak olay yerinden kaçtı. Olay sonrası, durum hakkında ihbar gelmesi üzerine Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıların kaçış yönünde araştırmalara başladı. Ekipler, hızlı bir şekilde otomobilin yerini tespit ederek, kaçan şüphelileri üç saat içinde ayrı ayrı yakaladı.

Çalınan Altınların Bulunması

Polis, yakalanan şüphelilerin yanında çalınan altınların bulunmadığını belirledi. Bu nedenle geniş çaplı bir arama başlattı. Yapılan incelemelerde, bir kaynak makinesinin yanında vida ve tornavida bulundu. Bu ipuçları sonrası, şüphelilerin altınları buraya sakladığı anlaşıldı. Ele geçirilen altınlar ve çalınan otomobil, kuyumcuya teslim edildi.

İade Edilen Silah ve Gelişmeler

Öte yandan, şüphelilerin soygun sonrasında silahı satın aldıkları kişiye giderek, silahın tutukluk yaptığını söyleyip iade ettikleri öğrenildi. Bu gelişmenin ardından, polis ekipleri silah satıcısını da yakalamayı başardı.

Ankara'da, kuyumcu soyan 3 şüpheli ve şüphelilere silah satan kişi yakalandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr