05.10.2024-12:41 (Son Güncelleme:05.10.2024-12:41)

Amersfoort'da Türkiye Fahri Başkonsolosluğu Resmen Açıldı

Türkiye'nin Amersfoort Fahri Başkonsolosluğu, dostluk antlaşmasının 100. yıl dönümünde açıldı ve iki ülke arası ilişkileri güçlendirecek.

Fahri Başkonsolosluk Açılışı Gerçekleşti

Türkiye'nin Amersfoort kentinde bulunan Fahri Başkonsolosluk, 2024 yılında etkin hale gelecek Türkiye-Hollanda Dostluk Antlaşması'nın 100. yılı anısına, resmi bir törenle açıldı.

Önemli İsimlerin Katılımıyla Yapıldı

Açılış törenine Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy da iştirak etti. Törende, Büyükelçi Ünal, Türk bayrağı ve resmi belgeleri Fahri Başkonsolos Titus Kramer'e teslim etti.

Açılış Töreninin Detayları

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği, yaptığı bir açıklamada, “Dostluk Antlaşması'nın imzalanmasının 100. yıl dönümü olan 16 Ağustos 2024 tarihinde faaliyete geçmesi planlanan ancak Fahri Başkonsolosumuzun geçirdiği bir kaza nedeniyle ertelenen sembolik açılış bugün yapılmıştır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Amersfoort Fahri Başkonsolosu Sayın Titus Kramer'ın resmi olarak göreve başladığı duyuruldu.

İlişkileri Güçlendirme Hedefi

Fahri Başkonsolosluğun açılışı, iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu adım, Hollanda'daki Türk iş dünyası dahil olmak üzere iş camiasında karşılıklı işbirliğini artırmak için önemli tamamlayıcı bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Bunun yanı sıra, Türkiye ile Hollanda arasındaki iş gücü anlaşmasının 60. yıldönümü de kutlanacak. 16 Ağustos 1924'te imzalanan Dostluk Antlaşması'nın 100. yılı ise özellikle öne çıkıyor.

Türkiye'nin Amersfoort Fahri Başkonsolosluğu, Türkiye-Hollanda Dostluk Antlaşması'nın 100. yılında resmi törenle açıldı. Açılış törenine Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal (ortada), Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy (solda), Fahri Başkonsolos Titus Kramer (sağda) katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr