07.10.2024-13:15 (Son Güncelleme:07.10.2024-13:15)

Amasya'da Öğrenciler Filistin İçin Limonata Satışı Gerçekleştirdi

Amasya'da öğrenciler, Filistin'e destek amacıyla limonata satarak yardım toplamaya çalıştı.

Amasya'da Öğrencilerden Filistin'e Destek

Amasya'da, Türk Telekom Proje İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileri, hazırladıkları limonatayı satarak Filistin'e yardım toplamaya yönelik bir etkinlik düzenledi.

Limonata Satışı ile Farkındalık Yaratma Çabası

İsrail'in Filistin'i işgalini protesto etmek amacıyla okulun girişinde oluşturulan stantta limonata satışları yapıldı. Öğrenciler, hem farkındalık yaratmayı hem de elde edecekleri gelirle Filistin’e yardım etmeyi hedefliyor.

Okul Müdürü Ahmet Eren'in Açıklamaları

Okul Müdürü Ahmet Eren, bu duyarlı davranışları nedeniyle öğrencilerini tebrik ederek, "Öğrencilerimiz Gazze saldırılarının yıldönümü vesilesiyle buradaki kardeşlerimize yardım sağlamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdi. İlgili yardım kuruluşlarına bağışlayacağız," dedi.

Öğrencilerin Görüşleri

16 yaşındaki Mustafa Alptürk Altundaş, "Gazze'de 1 yıldır süregelen soykırıma karşı bir tepki göstermek istedik. Satıştan elde edilecek gelirle Gazze'deki çocuklara yardım etmeyi planlıyoruz. İsrail'in yaptığı zulme karşıyız," dedi.

15 yaşındaki Elif Nisa Köse ise, "Bugün bu etkinliği düzenleyerek okulumuzda farkındalık yaratmak istedik. Gazze'ye yardım amaçlı simit ve meyve suyu satışı yaptık. Elde edeceğimiz gelir, orada ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak," diye ekledi.

Amasya'da öğrenciler okullarında hazırladıkları limonatayı satarak Filistin'e yardım parası topladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr