Alternatif Tıp’da ipi göğüsleyen, binbir derde deva olan hacamat nedir, nasıl yapılır?
Toplumumuz da bazıları dini değerleri gözeterek, bazıları ise sağlık için bir gereklilik görerek hacamat uygulaması yapmaktadır. Uzmanların tavsiyesine göre, cilt altı kan dolaşımını artırma, kas gevşetici etki, toksinlerin ve karbondioksitin dışarı atılmasına yardımcı olduğu gerekçe gösterilerek, vücudun herhangi bir yerinden bardak veya benzeri bir vakum yapılarak kanın çekilmesi işlemine hacamat denir. Peki hacamatın faydaları nelerdir, hacamat nasıl yapılır?
Hacamat, deriden vakum yöntemi ile kan alınmasıdır. Eski Mısırlılara dayandırılan kadim tıp yöntemlerimden birisi olan hacamat birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenmektedir. 5 bin yıl öncesine dayanan bir çeşit akupunktur yöntemi olan hacamat, derinin bir neşter yardımı ile çizilip ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Geleneksel olarak ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır. Geçmişte bardak içerisindeki oksijenin tüketilmesi için kağıt ya da alkollü pamuk kullanılmıştır. Günümüzde pompa ile içerisindeki havanın alınması esasına dayanan aletler yapılmıştır. Haberimizde herhangi bir tavsiye olarak önerilmemektedir. Uygulamadan önce doktorunuza başvurmanızı öneririz.
Hacamat uygulaması nasıl yapılır?
Deri üzerinden hacamat iğnesi ile çizilir, daha sonra bardak, kavanoz veya şişe'nin emme gücüyle kanın çekilmesi gerçekleşir. Deri altında birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat işlemi ile bu kirli kan alınmaktadır.
Usulüne uygun yapılmalı
Uzmanların aktardığına göre hacamat, uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun bir şekilde yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna geleceği söylenmektedir.
Faydaları saymakla bitmez
Yapılan araştırmalara göre uzmanların bilgisi dahilinde şu şekilde faydları olduğu saptanmıştır. hacamat kandaki toksinleri, zehirli atıkları, serbest radikaller ve hazır gıdaların verdikleri zararları temizler. Kana detoks uygular. Stresi azaltır, çabuk sinirlenmeyi önler, nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarında şifa sürecini hızlandırır.
Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir?
Uzmanların büyük bir çoğunluğun orta payda da fikir birliği yaptığı hastalıklar şu şekildedir: Baş ağrısı, kadın erkek herkeste her yaşta görülebilen bir sağlık sorunudur. Kronikleşmiş bağ ağrılarını geçirmekte çok önemli rol oynar. Kan yapımını uyarıp, kansızlık (anemi) eksikliğinin tedavisine yardımcı olur. Halk arasında Sara hastalığı olarak bilinen Epilepsi nöbetlerinde nöbet şiddetini ve sayısını azaltır. Tembellik ve uyuşukluğu giderip, vücudu resetler, kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar. Bazı baş dönmesi türlerinin geçmesinde de çok etkilidir. Refleksleri güçlendirir. Kas ve bağ dokusundaki esnekliği artırır. Dokulardaki ve eklemlerdeki sertlikleri yumuşatır. Kan damarlarındaki geçirgenliğini artırır, böylece organlara daha fazla oksijen gider, hücreler yenilenir. Sinirleri rahatlatıp tüm uyku problemlerine şifadır. Regl, dönemi düzensizliklerini giderir, regl döneminin ağrılı, kramplı geçmesini önler. Ciltte ve vücutta yağlanmayı önler. Yüksek tansiyonu düşürür. Kasları gevşetip, kaslara kramp girmesini ve kulunçları önler. Depresyonda mutluluk hormonu olan(endorfin, serotonin) salgılatır. Vücuttaki iltihabı giderir. Sinüzit tedavisinde bağışıklığı güçlendirir. Damarlardaki esnekliği artırıp hemoroid basur oluşumunu önler. Var olan basurların geçmesini sağlar. Pıhtıları doğal yoldan eritip varislerin geçmesini sağlar. Gut ve romatizmanın metabolik birikintilerini temizler. Düzenli hacamat yaptırmak organlardaki mevcut hasarları, fonksiyon bozukluklarını tamir eder. Ödemi söker, ödemin atılmasına yardımcı olur.