06.10.2024-21:42 (Son Güncelleme:06.10.2024-21:42)

Almanya'da Filistin İçin Yapılan Gösterilere Polis Müdahalesi

Berlin'de Filistin'e destek gösterisinde polis biber gazı kullanarak müdahale etti, bazı göstericiler gözaltına alındı.

Berlin'deki Filistin Destek Gösterisine Polis Müdahalesi

Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yıldönümü nedeniyle düzenlenen protesto etkinliğinde, polis biber gazı kullanarak göstericilere müdahale etti.

Protesto İçin Bir Araya Geldiler

Kreuzberg bölgesindeki Kottbusser Tor Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, İsrail'in yaşanan olayları protesto etmek için bir araya geldi. Göstericiler, "Soykırım için silah vermeyin", "Soykırımı durdurun", "Siyonist karşıtlığı antisemitizm değildir", "Gazze'ye özgürlük" ve "İsrail’i silahlandırmayı durdurun" yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti.

Sloganlarla Dolu Bir Yürüyüş

Eylem sırasında, "Filistin'e özgürlük", "Lübnan’a özgürlük", "Herkes siyonizme karşı", "Almanya finanse ediyor, İsrail bombalıyor" ve "Terörist İsrail" gibi sloganlar atıldı. Ayrıca, geçtiğimiz bir yıl boyunca Berlin'de düzenlenen Filistin destek gösterilerinde polis şiddetine de dikkat çekildi.

Polis Müdahalesi ve Gözaltılar

Polis, Kottbusser Damm ve Lenau caddelerinin kesiştiği noktada yürüyüşü durdurarak göstericilerin ilerlemesini engelledi. Bu duruma tepki gösteren eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Polisin biber gazı kullanarak müdahale ettiği olayda, çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Özellikle, tekerlekli sandalye ile katılan bir engelli göstericinin gözaltına alınırken yerde sürüklendiği görüntüler dikkat çekti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla protesto gösterisi düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr