16.09.2024-16:19 (Son Güncelleme:16.09.2024-16:19)

Almanya'da Çıkan Yangında Türk Anne ve Oğlu Hayatını Kaybetti

Almanya'nın Eberswalde kentinde bulunan 3 katlı binada yangın çıktı. Türk anne ile 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı, inceleme başlatıldığını duyurdu.

Almanya'nın başkenti Berlin'in kuzeyinde yer alan Eberswalde bölgesinde bir evde çıkan yangında, bir Türk anne ile 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.

Polis, Eberswalde'nin merkezinde yer alan 3 katı bir binanın hem işyeri kısmında hem de konut olarak kullanılan kısmında meydana gelen yangında, iki kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yangında hayatını kaybedenler arasında bir Türk anne ile 5 yaşındaki oğlunun olduğunu duyurdu.

Binanın alt katında bulunan döner salonunun bulunduğu ve binada meydana gelen yangının çıkış sebebinin henüz bilinmediği aktarıldı.

Polis, Yangın nedeniyle soruşturma başlattı.


''Berlin Başkonsolosluğumuz İncelemelerde Bulundu''

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın başkenti Berlin'in kuzeyinde yer alan Eberswalde kentinde bulunan bir binada çıkan yangınla ilgili inceleme yapıldığı belirtildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Almanya’nın Eberswalde şehrinde dün (15 Eylül) çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. >Olayla ilgili yerel makamlar tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Berlin Başkonsolosluğumuz yanan binada incelemelerde bulunmuştur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir."

damlaeroglu@haber365.com.tr