10.10.2024-12:15 (Son Güncelleme:10.10.2024-12:15)

Almanya Genç Milli Yüzücüleri Erzurum’da Güç Kazanıyor

Almanya Genç Milli Yüzme Takımı, Erzurum’un yüksek irtifalı havuzunda yoğun bir kamp gerçekleştiriyor.

Almanya Genç Milli Yüzücüleri Erzurum’da Kamp Yapıyor

Almanya'nın Genç Milli Yüzme Takımı, Erzurum'un yüksek irtifadaki Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu'nda güç depolamak amacıyla ikinci kez kamp gerçekleştirmeye başladı. Takımın başantrenörü Carsten Goosses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'a gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Burada 16 sporcu, 2 yardımcı antrenör ve 1 asistan ile toplam 19 kişiyiz. 18 gün boyunca sporcularımız yeni sezona hazırlık yapacaklar." ifade etti.

Yüksek İrtifa Antrenmanının Önemi

Goosses, Erzurum’un yüksek rakımında yapılan antrenmanların önemine dikkati çekti. "Almanya Yüzme Federasyonu, bu havuzu çok beğeniyor ve sporcuları buraya göndermeye devam ediyor. Burada Avrupa Gençler Şampiyonası'na hazırlanmaktayız. Otelimizdeki yemekler çok güzel ve sporcuların motivasyonu da artıyor," şeklinde konuştu.

SC Chemnitz'den Gelen Sporcular

SC Chemnitz von 1892 Yüzme Kulübü başantrenörü Steven Kruger ise Erzurum’a dördüncü kez geldiğini belirterek, "Yüksek irtifa, sporcuların performanslarını artırıyor. Burayı seviyoruz,” diye ekledi.

Bireysel Başarılar ve Hedefler

Alman milli sporcu Johannes Liebmann, 12 yıldır yüzme sporuyla ilgilendiğini ve 1 yıl içinde 5 madalya kazandığını aktardı. Liebmann, "Hedefim olimpik seviyede bir sporcu olmak; madalya kazanmak kadar önemli değil," diyerek, performansını sürekli geliştirmeye çalıştığını ifade etti.

Almanya Genç Milli Yüzme Takımı, katılacağı organizasyonlar için Erzurum'un yüksek irtifadaki havuzunda güç depoluyor. Kente gelen 16 kişilik Almanya Genç Milli Yüzme Takımı ile 14 kişilik SC Chemnitz von 1892 Yüzme Kulübünün sporcuları katılacakları organizasyonlar için yoğun bir şekilde hazırlanıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr