02.10.2024-23:06 (Son Güncelleme:02.10.2024-23:06)

Almanya Birlik Günü İstanbul'da Kutlandı

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Almanya Birlik Günü'nü düzenlediği resepsiyonla coşkuyla kutladı.

Almanya Birlik Günü Kutlaması

Almanya'nın İstanbul Temsilciliği, Almanya Birlik Günü dolayısıyla unutulmaz bir resepsiyon gerçekleştirdi. Bağcılar'daki konsolosluk bahçesinde düzenlenen etkinliğe, uluslararası misyon temsilcileri, iş dünyasından önde gelen isimler ve birçok davetli katıldı.

Regine Grienberger'den Anlamlı Konuşma

Etkinlikte konuşan İstanbul Başkonsolosu Regine Grienberger, şehre gerçekleştiği ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu harika şehirde harika insanlarla tanıştım," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye ve Almanya arasındaki bağların, karşılıklı olarak evi olan milyonlarca insandan oluştuğunu belirtti.

Tarihin Önemine Vurgu

Grienberger, 1989'da iki Almanya arasındaki sınırın kaldırılmasıyla birlikte seyahat ve iş fırsatlarının yeniden doğduğunu hatırlatırken, "Almanları birleştiren değerleri görmek umut verici," şeklinde konuştu. "Ayrılığın üstesinden gelebiliriz. Ortak noktalarımız bizi yeniden bir araya getirecek," dedi.

Uluslararası Destek ve Birlik Mesajı

Grienberger, Avrupa komşuları ve transatlantik müttefiklerine teşekkür ederek, "Almanya, dostluğunuza ve güveninize minnettar. Almanya Birlik Günü, birleştirici değerlerimizin, ayırıcı unsurlardan daha güçlü olduğunu gösterir," şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Resepsiyon, canlı müzik konseriyle sona erdi.

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Almanya Birlik Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen resepsiyona, yabancı misyon temsilcileri, iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda İstanbul Başkonsolosu olarak atanan Regine Grienberger konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr