22.10.2024-16:11 (Son Güncelleme:22.10.2024-16:11)

Ali Erbaş Hatay'da Kur'an Kursu Açılışında

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay'da 9 Kur'an kursunun açılışını ve 5 projenin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Ali Erbaş'tan Hatay'daki Kur'an Kursları Açılışı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay ili sınırlarında düzenlenen bir törende, yapımı tamamlanan 9 Kur'an kursunun açılışını gerçekleştirdi ve 5 yeni projenin temel atma törenine katıldı. Törende Hacı Naciye Alagöz Kur'an Kursu önünde konuşma yapan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in insanlığa sunduğu en büyük mucize olduğuna vurgu yaptı.

Öğrenciler Değerlerini Öğreniyor

Erbaş, Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların değerlerini öğrenme fırsatı bulduğunu ifade etti. "Binlerce hoca hanım, çocuklarımıza anne şefkatiyle yaklaşarak, onları en güzel şekilde yetiştirmeye gayret ediyorlar." dedi. Eğitimcilerin, çocukları milli ve manevi değerlere uygun bir şekilde eğittiklerinin altını çizdi.

Katılımcı Sayıları Dikkat Çekiyor

2023 yılı itibarıyla 85 bin kadar gencin hafızlık eğitimi aldığı ve yaklaşık 500 bin vatandaşın yetişkin kurslarına devam ettiğini belirtti. Ayrıca, yıllık olarak 1 milyon öğrencinin Kur'an kurslarından faydalandığını açıkladı.

Dayanışma ve Yardımlaşma Mesajı

Erbaş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybedenler için dua ederek, tedavi görenlere şifa diledi. Bu tür sıkıntılı anlarda toplumun birlik ve beraberlik içinde olmasının önemine değindi.

Vali'den Hayırlı Temenniler

Vali Mustafa Masatlı da kursların hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Ali Erbaş ve beraberindeki heyet, 9 Kur'an kursunun açılış kurdelesini kestikten sonra çeşitli projelerin temeline düğmeye bastı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sol 5), Hatay'da yapımı tamamlanan 9 Kur'an kursunun açılışı ile 5 projenin temel atma törenine katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr