23.10.2024-13:51 (Son Güncelleme:23.10.2024-13:51)

Alanya'da Turist Boğulmaktan Kurtarıldı

Alanya'da denizde boğulma tehlikesi geçiren Polonyalı turist, cankurtaran tarafından başarıyla kurtarıldı.

Alanya'da Denizde Kurtarma Operasyonu

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Kleopatra Plajı'nda boğulma tehlikesi geçiren bir Polonyalı turist, cankurtaran tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Olayın Gelişimi

Polonya vatandaşı J.B. (65), denizde yüzdüğü sırada dalgaların etkisiyle hareket etmekte zorluk yaşamaya başladı. Durumu fark eden cankurtaran, hemen harekete geçerek suya atladı ve boğulma tehlikesi geçiren turisti kıyıya çıkardı.

Yardım Çağrısı ve İlk Müdahale

Olayın hemen ardından çevredeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım talebinde bulundu. Kurtarılan turist, yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık ekipleri tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı.

Cankurtaranın Açıklamaları

Turisti kurtaran Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) cankurtaranı Bekir Okan Fidan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bağırtılar duydum. Hemen koştum suya dalıp, turisti çıkardım. İlk müdahalemizi yaptık. Daha sonra olay yerine gelen ambulans ile turist hastaneye kaldırıldı. Durumu gayet iyi." şeklinde ifade etti.

Antalya'nın Alanya ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren Polonyalı turist, cankurtaran Bekir Okan Fidan tarafından kurtarıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr