19.10.2024-17:12 (Son Güncelleme:19.10.2024-17:12)

Aksaray'da 4. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali Coşkuyla Başladı

Aksaray'da 4. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali, Vali Kumbuzoğlu'nun katılımıyla başladı.

Aksaray'da Geleneksel Ceviz Festivali Başladı

Aksaray'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ağaçören Ceviz Festivali, valilik öncülüğünde Ağaçören ilçesinde gerçekleşti. Etkinlik alanındaki kutlamalara Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve il protokolü katıldı.

Kortej Yürüyüşüyle Festivale Giriş Yapıldı

Festivalin açılışında mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Vali Kumbuzoğlu ve beraberindekiler ilk olarak kurdele keserek festivalin resmi açılışını gerçekleştirdi. Ardından alanda kurulan stantları gezerek, sergilenen Ağaçören cevizleri ve yöresel ürünler hakkında bilgi aldılar.

Festivalin Hedefleri

Kumbuzoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray'ın en güzel günlerinden birini daha yaşadığını belirtti. Ağaçören'de bu yıl, dördüncü kez gerçekleştirilen festivalin amacının Ağaçören cevizinin ülke genelinde tanıtımını sağlamak olduğunu vurguladı.

Etkinlikler ve Yarışmalar

Festival boyunca ceviz toplama yarışı, çocuk oyunları ve halk oyunları gösterileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. İki gün boyunca devam edecek festival, Ağaçören halkını ve ziyaretçileri bir araya getirerek coşkulu anlar yaşatmayı hedefliyor.

Aksaray'da "4. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali" başladı. Ağaçören ilçesindeki etkinlik alanında düzenlenen festival kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve il protokol üyelerinin katılımıyla mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr