11.10.2024-16:41 (Son Güncelleme:11.10.2024-16:41)

Akdeniz'de İhracat Başarıları Ödüllendirildi

Akdeniz İhracatçıları, 2023 yılındaki başarıları için firmaları ödüllendirdi.

Akdeniz İhracatçıları Ödül Töreni

Akdeniz Hububat ve Bakliyat İhracatçıları Derneği, 2023 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları ödüllendirdi. Törende, 27 firma yapılan katkılarından ötürü onurlandırıldı.

İhracat Rakamları ve Destek Oranı

Dernekten alınan bilgilere göre, Türkiye'nin hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatı 2023 yılında 12,4 milyar dolara ulaşırken, AHBİB bu süreçte 2,1 milyar dolarlık bir destek sağladı.

Törende Öne Çıkan İsimler

Törene katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin bu sektördeki önemine dikkat çekti. AHBİB Başkanı Veysel Memiş, ihracat destek oranlarını %30'a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ödüller, konuşmaların ardından firmalara takdim edildi.

Katılımcılar

Törene Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özgür Emire, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol gibi önemli isimler de katılım gösterdi.

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), geçen yıl birlik bünyesinde en fazla ihracat yapan firmalara ödül verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr