Akciğer sağlığını korumak için neler yapmalıyız? Akciğer kanserine karşı savaşan besinler
İnsan vücudunun yiyecekleri yakıt olarak kullandığını dile getiren Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için gerekli olan 10 besin grubunu açıkladı. İşte detaylar...
Akciğer sağlığı için tüketilmesi gereken 10 besin grubunu açıklayan Diyetisyen Hande Güngör konu ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Akciğer sağlığı hakkında bilgi veren Güngör şunları kaydetti: "Gıdaların vücutta yakıta dönüştürülmesi sürecine metabolizma denir. Oksijenle beraber işlenen gıdaların doğru metabolize olması için sağlıklı solunum sistemine ihtiyacı vardır. Sağlıklı ve çeşitli seçilen besinler ile oluşturulan dengeli bir beslenme planı sağlıklı nefes almayı ve akciğer sağlığını korumayı destekler. Karbonhidratlar metabolize olurken daha çok, yağlar ise daha az karbondioksit üretirler. Bu sebeple solunum sıkıntısı yaşayan bireylerin daha düşük karbonhidratlı ve daha yüksek yağlı diyet uygulamaları daha rahat nefes almalarını sağlar. Akciğer sağlığını korumak için, taze meyve sebze tüketimi, antioksidanlardan zengin vitamin-mineral alımı, yeterince sıvı tüketimi ile ideal kilonun korunması önemlidir."
Brezilya cevizi akciğer sağlığı için birebir!
Akciğer sağlığı için fonksiyonel gıdalara sofranızda yer açın!
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Suyun akciğerler için öneminden bahseden Hande Güngör, ''Su, akciğer fonksiyonlarının sürdürülmesi için önemli bileşenlerden olan mukus yapısının korunması için yeterli miktarda su gerekir. Kilo başına 30-33 miligram su tüketimi bireyin günlük sıvı ihtiyacını karşılamasını sağlar. İdeal kiloyu koruyarak dengeli ve yeterli bir beslenme planı uygulayan bireylerin hastalık riski azalır, enfeksiyonlara karşı direnci artar, bağışıklık sistemi güçlenir'' diyerek açıklamasını sonlandırdı.