31.03.2022-16:00 (Son Güncelleme:31.03.2022-16:58)
>

İnsan vücudunun yiyecekleri yakıt olarak kullandığını dile getiren Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için gerekli olan 10 besin grubunu açıkladı. İşte detaylar...

1

Lif zengini besinler akciğer sağlığını koruyor


Akciğer sağlığı için lif bakımından zengin olan besinlerin tüketilmesini öneren Güngör, ‘’ Arpa, yulaf ve mercimek gibi gıdalar, B vitamini, magnezyum, selenyum ihtiva eder. Bu gıdalar akciğer sağlığını destekler’’ dedi.

2

Brezilya cevizi akciğer sağlığı için birebir!


Kuruyemişlerin de akciğer sağlığı için önemli olduğunu aktaran başarılı diyetisyen, ''Özellikle selenyumun en zengin kaynaklarından olan brezilya cevizi, yüksek antioksidan içeriğiyle solunum ve bağışıklık fonksiyonlarını iyileştirici etki gösterdiği bilinmektedir'' diye aktardı.

3

Antioksidan yönünden zengin besinleri tüketin!


Antioksidan yönünden zengin vitaminler ve mineraller, yüksek antioksidan etki gösteren C ve E vitaminin yeterli alımı akciğer fonksiyonunu desteklemektedir.

4

Taze sebzeler akciğer kanseri riskini azaltıyor!


Taze sebzelerin yüksek lif ve flavanoid içeriği sayesinde akciğer fonksiyonunu iyileştirdiğini söyleyen uzman isim, pancar, biber, kabak, domates, kırmızı lahana, pazı gibi sebzelerin KOAH ve akciğer kanseri riskini azalttığı belirtti.

5

Omega-3 kaynağı besinleri sofranızdan eksik etmeyin!


Akciğer sağlığını koruyan Omega-3 kaynağı besinler; deniz somonu, hamsi, sardalya.

6

Taze meyveler akciğeri hasardan koruyor


Güngör, taze meyvelerin özellikle de elma, yaban mersini gibi yüksek antosiyanin ile akciğerlerin oksidatif hasardan korunmasına katkı sunduğunu aktardı.

7

Yoğurt KOAH riskini azaltıyor


Yoğurt, kalsiyum, fosfor ve selenyum açısından zengin olmasından dolayı KOAH riskini azaltmaktadır.

8

Akciğer sağlığı için fonksiyonel gıdalara sofranızda yer açın!


Fonksiyonel gıdalar hakkında konuşan Güngör, ''Yüksek antioksidan, antiinflamatuar içerikleri ile zerdeçal, yeşil çay, kahve ve kakao gibi gıdalar damar sağlığına katkıda bulunarak akciğer fonksiyonları üzerinde olumlu etki gösterir'' diyerek fonksiyonel gıdaların önemini vurguladı.

9

Binbir derde deva zeytinyağı solunum hastalıklarına karşı duvar örüyor


Güngör, zeytinyağının, yüksek polifenol içeriğiyle akciğer fonksiyonlarının bozulması ile ortaya çıkan solunum hastalıklarına karşı koruyucu olduğunu aktardı.

10

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor


Suyun akciğerler için öneminden bahseden Hande Güngör, ''Su, akciğer fonksiyonlarının sürdürülmesi için önemli bileşenlerden olan mukus yapısının korunması için yeterli miktarda su gerekir. Kilo başına 30-33 miligram su tüketimi bireyin günlük sıvı ihtiyacını karşılamasını sağlar. İdeal kiloyu koruyarak dengeli ve yeterli bir beslenme planı uygulayan bireylerin hastalık riski azalır, enfeksiyonlara karşı direnci artar, bağışıklık sistemi güçlenir'' diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Akciğer sağlığını korumak için neler yapmalıyız? Akciğer kanserine karşı savaşan besinler
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR