20.09.2024-10:11 (Son Güncelleme:20.09.2024-10:11)

Akaryakıt fiyatlarından araç sahiplerini üzen haber: Benzine Salı günü zam geliyor

Geçtiğimiz haftalarda 2 liraya yakın indirim alan benzin litre fiyatına zam geleceği haberi araç sahiplerinin moralini bozdu. Zam öncesinde depolarını doldurmak isteyen vatandaşlar akaryakıt zammının ne zaman uygulanacağını merak ediyor. İşte 20 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları…

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vatandaşlar, her gün güncellenen fiyatları yakından takip ederken, yeni bir zam haberi daha gündemde.

Benzin ve Motorinde Zam Beklentisi

Salı gününden itibaren benzine 1,40 TL zam yapılması bekleniyor. Bu artış, vatandaşların akaryakıt bütçesini bir kez daha zorlayacak.


Güncel Akaryakıt Fiyatları 20 Eylül 2024

Mevcut akaryakıt fiyatlarına göre, İstanbul’da motorinin litresi 41.74 TL’den, benzinin litresi ise 41.55 TL’den satılıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Bu fiyata, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı ekleniyor, ardından Katma Değer Vergisi (KDV) dahil edilerek nihai pompa fiyatı belirleniyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, Akdeniz-İtalyan piyasasında belirlenen CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınarak hesaplanıyor. Bu hesaplama, akaryakıt fiyatlarının dünya piyasalarındaki gelişmelerden doğrudan etkilenmesine neden oluyor.

muratcankilic@haber365.com.tr