06.06.2024-09:47 (Son Güncelleme:06.06.2024-17:24)

Akaryakıt depolarını fullemeye hazırlanın: Benzin ve motorine dev indirim

Petrol ve döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar neticesinde akaryakıt fiyatlarından araç sahiplerine sevindirici haber geldi. Alınan bilgilere göre hem benzine hem de motorine önemli bir indirim yapılacak. İşte 6 Haziran 2024 akaryakıt fiyatları…

Araç sahipleri, Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan gelişmelerin sonrasında akaryakıt fiyatlarında ne gibi bir değişim yaşandığını merak ediyor. Sektörden alınan son bilgilere göre hem benzine hem de motorine indirim geleceği müjdesi verildi.

Benzin ve motorine dev indirim

NTV’de yer alan habere göre; 7 Haziran Cuma günü itibarıyla benzin fiyatlarında 1 lira 25 kuruş, motorin fiyatlarında ise 1 lira 21 kuruş indirim yapılması bekleniyor.


6 Haziran güncel akaryakıt fiyatları

İstanbul'daki güncel akaryakıt fiyatlarına göre:

Motorinin litresi 40.39 TL'den,

Benzinin litresi ise 41.44 TL'den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesinde, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı belirlenirken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınarak belirli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı oluşturuluyor.

muratcankilic@haber365.com.tr