30.09.2024-15:00 (Son Güncelleme:30.09.2024-15:00)

AK Parti'den Yeni Anayasa Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, yeni bir anayasa çalışmasının kapısını araladı, anayasanın ilk dört maddesine dokunulmayacak.

AK Parti'den Yeni Anayasa Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Artvin'de yaptığı açıklamalarda yeni bir anayasa çalışması için adımlar atıldığını duyurdu.

Demokratik Sivil Anayasa İçin Çalışmalar Başlıyor

Yavuz, "Anayasa'nın ilk dört maddesine dokunulmadan, kalan maddeler üzerinde yeni bir müzakere yapılacağını ve sivil demokratik bir anayasa oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Siyasetin Önemi ve Dava Bilinci

Yavuz, siyasetin Atatürk'ün de belirttiği gibi millet için bir uğraş olduğunu, siyaseti bir dava bilinciyle yürüttüklerini ifade etti. "Makamlar geçici, dava kalıcıdır. Biz AK Parti olarak bu davanın neferi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye’nin Savunma Sanayi Başarıları

Yavuz, Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği noktaya dikkat çekerek, "Dünya basını, Türkiye’nin İHA’ları ve savunma sistemleri hakkında yazıyor. Bu başarılar, milletimizin egemenliğini pekiştiriyor" şeklinde konuştu.

Ekonomik Gelişmeler ve Fiyat İstikrarı

Türkiye’nin ekonomik durumuna da değinen Yavuz, enflasyonun düşüş trendine girdiğini belirtti. "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ekonomimizi düzeltecek adımlar atıyoruz" dedi.

Seçimlerin Zamanında Yapılacağı Vurgusu

Erken seçim tartışmalarına yanıt veren Yavuz, seçimlerin zamanında gerçekleştirileceğini belirtti ve Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki açıklamalarını hatırlattı.

Toplumun Beklentisi ve Anayasanın İlk Dört Maddesi

Yavuz, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir değişiklik düşünmediklerini ve toplumun da böyle bir talebi olmadığını vurguladı. "Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerinde bir mutabakat var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz (sağ 2), Artvin Valiliği Kaledibi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında, AK Parti İl Teşkilatı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yavuz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr