26.06.2024-10:31 (Son Güncelleme:26.06.2024-11:36)

AK Parti MYK Toplantısında Sokak Köpekleri Gündemde: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat: Sokak Köpekleri Sorunu Bir An Önce Çözülecek!

AK Parti'nin önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında başıboş sokak köpekleri konusu öne çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları ile ilgili güncel verileri paylaştı.

AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, yapılan çalışmalarda gelinen son noktayı anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'uyutma' konusuna temkinli yaklaşması üzerine Güler, 5199 sayılı kanunda bunun zaten yer aldığını ve sadece kamu güvenliği açısından kapsamın genişletileceğini belirtti. Bunun üzerine Erdoğan, "Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun" dedi.

Yerel Yönetimlerin ve Barınakların Rolü

Toplantıda yerel yönetimlerin rolü ve barınakların niteliğinin ve kalitesinin artırılması da gündeme geldi. Başıboş köpeklerin sadece barınaklara alınarak sorunun çözülemeyeceği, barınaklardaki imkân ve şartların iyileştirilmesinin önemli olduğuna vurgu yapıldı. Öte yandan teklifin Meclis kapanmadan Meclis Başkanlığına sunulacağı belirtildi.

Teşkilata Eğitim Talimatı

Toplantıda İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın da bir sunum gerçekleştirdi. Yalçın, hazırladığı raporu yedi kitap hâline getirdi ve önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuna açıklayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitapları gördüğünde "Bunlar da ne?" diyerek gülümsedi ve sunum sonrası çalışmaların kamuoyuna duyurulmasını istedi. Erdoğan, teşkilata bu konuda eğitim verilmesi gerektiğini de kaydetti.

'Siyaset Belgesi' Geliyor

Erdoğan, "AK Parti’nin insan hakları konusunda attığı adımları tek tek anlatalım. Siyaset belgesini oluşturalım" talimatını verdi. İnsan Hakları Başkanlığı, AK Parti’nin demokrasiye, millî iradeye ve darbelere karşı tutumunu anlatacak bir siyaset belgesi hazırlamaya başladı. Bu belge için siyaset bilimciler, sosyologlar, hukukçular, siyasetçiler ve STK’lar ile görüşülecek. Belgenin sonbaharda açıklanması planlanıyor.


cerenpeksen@haber365.com