16.10.2024-16:29 (Son Güncelleme:16.10.2024-16:29)

AK Parti Menemen Kongresi'nde Fiyat İstikrarı Vurgusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Menemen Kongresi'nde fiyat istikrarı ve uluslararası gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Menemen İlçe Kongresi'nde Önemli Açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen AK Parti Menemen 8. Olağan Kongresi'nde önemli mesajlar verdi.

Fiyat İstikrarı Sağlanacak

Dağ, "Önümüzdeki senenin ikinci yarısından itibaren tamamen fiyat istikrarının sağlandığı bir süreci hep birlikte yaşıyor olacağız" diyerek, Türkiye’nin ekonomik durumu ile ilgili umut verici açıklamalarda bulundu.

22 yıl içerisinde Türkiye'yi her alanda büyüttüklerini vurgulayan Dağ, bütçe açığının deprem harcamalarına rağmen OECD kriterlerinin altında kaldığını belirtti. Enflasyonun geldiği seviyeleri değerlendirirken, "2023 yılının mayıs ayından itibaren attığımız adımlar meyvesini vermeye başladı. Merkez Bankası rezervleri 157 milyar dolara ulaştı ve enflasyon yüzde 49 seviyesine düştü. Yıl sonuna kadar bu rakamın 41-42 bandında sona ereceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Gelişmelere Dikkat!

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik olarak konuşan Dağ, uluslararası kamuoyunun bu duruma duyarsız kaldığını dile getirerek, "İsrail'in saldırıları karşısında sergilenen sessizlik kabul edilemez. Beyrut’a olan mesafemiz yalnızca 2 saat. Bugün Suriye'ye konuşlanan İsrail'in yarın sınırlarımıza yaklaşmayacağının garantisi yok" dedi.

Dağ ayrıca, İsrail ve destekçilerinin ürünlerine boykot uygulanması çağrısında bulunarak, "Herkes bu boykotu sonuna kadar uygulamak durumundadır. Bu boykotu gerçekleştirmediğiniz takdirde olmadığınız bir davanın mensubu olamazsınız" şeklinde uyarıda bulundu.

Kongrede Yönetim Değişikliği

Kongrede konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın hayata geçirdiği projelerle ilçenin görünümünü tamamen değiştirdiğini söyledi. Ayrıca, delegelerin oylarıyla Hakkı Durmaz tekrar başkan seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de AK Parti Menemen 8. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr